A început evacuarea celui de-al doilea convoi al locuitorilor din Alep

Un al doilea convoi a părăsit joi seară orașul Alep, în timp ce forțele guvernamentale sunt pe punctul de a cuceri ultimele cartiere care îi scapă de sub control, a anunțat televiziunea siriană.

15 dec. 2016, 19:13
A început evacuarea celui de-al doilea convoi al locuitorilor din Alep

„Al doilea convoi alcătuit din bărbați înarmați și familiile acestora la bordul a 15 autobuze a început să plece” din Alep, a informat în cursul serii televiziunea de la Damasc.

„Bărbații înarmați și familiile lor vor părăsi orașul în grupuri pe durata nopții, iar convoaiele vor continua până la încetarea prezenței acestor indivizi înarmați” în oraș, potrivit corespondentului televiziunii oficiale.

Numărul exact al persoanelor care vor fi evacuate este necunoscut. Televiziunea a anunțat 4.000 de rebeli și familiile lor, fără să precizeze dacă familiile se adaugă combatanților sau aceste date reprezintă totalul.

Citeşte şi Alep: A început evacuarea a 5.000 de militanţi împreună cu familiile lor

Aproape o mie de persoane au fost deja evacuate în cursul după-amiezii cu primul convoi.

„Operațiunea de evacuare a cuprins 951 de persoane, dintre care peste 200 de rebeli, precum și 108 răniți printre care insurgenți”, a declarat un responsabil militar.

Pierderea orașului Alep reprezintă o înfrângere majoră pentru rebeli, care au cucerit partea de est a metropolei în 2012. Pentru regim, această victorie, posibilă cu sprijinul Rusiei, este cel mai important succes al puterii de la începutul războiului în 2011.