A început goana după cadouri! Îmbulzeală de nedescris la intrarea în Jumbo. „Vine sfârșitul lumii? Duceți-vă acasă!”

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași grăbiți, iar românii deja au pornit în goana după cadouri și decorațiuni. Problema e că nu au mai ținut cont de faptul că suntem în pandemie și s-au îngrămădit la intrarea într-un magazin.

30 nov. 2020, 16:18
A început goana după cadouri! Îmbulzeală de nedescris la intrarea în Jumbo. „Vine sfârșitul lumii? Duceți-vă acasă!”

Goana după cadouri. Sute de persoane au stat ore întregi în frig pentru a face cumpărături

Oamenii se tem ca planurile lor de sărbători să nu fie iar date peste cap de un nou set de restricții, astfel că profită de aceste zile pentru a face cumpărături. Au îndurat frigul și orele de așteptare doar pentru a fi pregătiți pentru venirea sărbătorilor. Sute de persoane au așteptat la rând în fața magazinului Jumbo pentru a-și cumpăra, probabil, decorațiuni de Crăciun și jucării pentru cei mici.

Într-o filmare apărută pe Tik Tok se vede cum oamenii așteaptă la o coadă interminabilă să intre în magazin după cadouri. După cum reiese din imagini, lumea poartă măști de protecție și păstrează distanțarea fizică, fiind afară. Însă, având în vedere numărul uriaș de persoane, în interiorul magazinului distanțarea e aproape imposibil de păstrat.

„Vine sfârșitul lumii? Așa coadă la Jumbo? E coronavirus, oameni buni, ce căutați aici? Duceți-vă acasă”, a spus cel care a realizat filmarea.

Imaginile surprinse vin în contextul în care în această perioadă, din cauza numărului crescut de infectări de coronavirus, magazinele se închid la ora 21, noaptea e interzisă deplasarea, petrecerile sunt interzise, majoritatea angajaților lucrează de acasă, iar școlile, teatrele, cinematografele, restaurantele sunt închise.

Mii de infectări și 138 de decese din cauza COVID în ultimele 24 de ore

Astăzi, numărul infectărilor de coronavirus raportat a fost ceva mai mic decât în zilele precedente, dar asta pentru că, după cum știm, duminica se testează mai puțin. E de așteptat ca bilanțul să crească din nou în perioada următoare. Grupul de Comunicare Strategică a raportat 3.826 de infectări cu coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, la 9.785 de teste efectuate. De asemenea, au fost înregistrate 138 de decese și 1.251 de pacienți la ATI.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.826 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 11.331 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 29.11.2020 (10:00) – 30.11.2020 (10:00) au fost raportate 138 de decese (78 bărbați și 60 femei).

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.261. Dintre acestea, 1.251 sunt internate la ATI.