A început marea migrație politică înainte de alegeri. 10 primari PNL din Mehedinți au trecut la PSD

PSD și PNL formează de aproape doi ani coaliția de guvernare, dar cele două mari partide nu au făcut încă un anunț oficial în ce privește modul în care vor participa la alegerile din 2024, dacă se vor prezenta tot sub forma unei alianțe sau vor avea liste separate.

13 oct. 2023, 13:26
A început marea migrație politică înainte de alegeri. 10 primari PNL din Mehedinți au trecut la PSD

În aceste condiții, politicienii au început deja, cu mai bine de jumătate de an înaintea primei runde de alegeri, migrația de la un partid la altul, în funcție de ce formațiune politică le oferă mai mult sprijin în sensul ocupării unui loc cât mai bun pe listele electorale. De exemplu, în una dintre cele mai mari lovituri primite de liberali, zece primari PNL din județul Mehedinți vor trece la PSD. Anunțul a fost făcut de șeful PSD Mehedinți, Aladin Georgescu.

Organizația liberală este condusă de fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu. Acesta a reușit să-și supere colegii din partid după ce, din poziția de ministru, a promovat în funcții importante persoane fără foarte multă susținere politică.

„Spuneam în urmă cu ceva timp că ușa organizației PSD Mehedinți este deschisă pentru toți cei care vor să se alăture echipei noastre și, sigur, cei cu care noi putem face echipă pentru ca, împreună, să aducem plus valoare județului și implicit comunităților pe care le reprezintă domniile lor! Mă bucur că astăzi, mai mulți primari din județul Mehedinți au ales să se alăture echipei PSD Mehedinți.

Citește și: Diana Şoşoacă se vede deja preşedinte: „Mi-au spus nişte băieţi care fac sondajele că procentul meu este atât de mare încât următorii trei la un loc nu mă pot ajunge”

Am convingerea că decizia domniilor lor a venit urmare a colaborării pe care am avut-o, urmare a faptului că de fiecare dată când a fost vorba despre investiții, fie pe fonduri europene, fie pe buget local, nu am ținut seama de culoarea politică a primarului când am decis să reabilităm drumuri județene sau să facem alt gen de investiții.

Am făcut lucrurile astfel, întrucât vreau ca toți cetățenii județului să beneficieze de condiții cât mai bune de trai. Îi cunosc pe fiecare în parte și știu că putem face o echipă bună împreună! Sunt bine ancorați în realitatea orașului și comunelor pe care le reprezintă, cunosc nevoile oamenilor și am convingerea că vom găsi, împreună, cele mai bune soluții pentru a le rezolva.

Le mulțumesc pentru încredere și le doresc mult succes la alegeri! Am convingerea că împreună vom avea rezultate foarte bune!”, a scris președintele PSD Mehedinți și președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Citește și: Codul Penal se modifică. Se suplimentează pedepsele pentru persoanele condamnate definitiv. Ciolacu: „Își vor dubla pedepsele”