A început RĂZBOIUL. Două aeroporturi au fost atacate în Arabia Saudită. Traficul aerian a fost suspendat

Se complică tot mai tare ecuația în Orientul Mijlociu. Rebelii hutti au atacat aeroporturile Jizan şi Abha din Arabia Saudită.

30 iun. 2019, 06:55
A început RĂZBOIUL. Două aeroporturi au fost atacate în Arabia Saudită. Traficul aerian a fost suspendat

Rebelii hutti din Yemen, sprijiniţi de Iran, au atacat poziții militare și hangarele de avioane de pe aeroportul Jizan din Arabia Saudită, precum şi aeroportul Abha. Atacul asupra aeroportului Abha a cauzat o suspendare a traficului aerian, potrivit unui purtător de cuvânt militar hutti.

Sâmbătă noapte, forțele coaliției conduse de Arabia Saudită au interceptat o dronă lansată de rebelii hutti într-o zonă rezidențială din regiunea Asir din sudul Arabiei Saudite, a declarat un purtător de cuvânt al coaliției sâmbătă într-o declarație difuzată de postul Al-Arabiya TV.

Forțele de coaliție conduse de Saudi au interceptat o dronă lansată de rebelii hutti din Yemen asupra aeroportului Jizan din sudul Arabiei Saudite, a declarat purtătorul de cuvânt al coaliției sâmbătă.

„Atacul nu şi-a atins niciuna dintre ţinte și drona a fost distrusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al coaliției într-un comunicat publicat de Agenția Saudită de Presă.

Rebelii hutti, care au înlăturat de la putere guvernul recunoscut internațional, sprijinit de guvernul saudit în capitala yemenită Sanaa, la sfârșitul anului 2014, a intensificat atacurile cu rachete și drone asupra orașelor din Arabia Saudită în această lună.