A început şcoala. Mii de elevi s-au întors în clasele fără căldură

În şase unităţi şcolare din Târgovişte cursurile au început luni fără a avea asigurată încălzirea, iar elevii vor învăţa după-amiaza în alte unităţi şcolare unde este căldură, a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

06 ian. 2014, 07:58
A început şcoala. Mii de elevi s-au întors în clasele fără căldură

Cele şase şcoli unde nu este asigurată căldura sunt Grup Construcţii Montal Nicolae Mihăescu, Liceul Petru Cercel, Şcoala nr. 3, Şcoala nr. 11, Grupul Şcolar Spiru Haret, Şcoala nr.8. Peste 3.300 de elevi de la aceste şcoli şi circa 230 de cadre didactice îşi încep cursurile învăţând după-amiaza în şcoli din Târgovişte care au asigurată căldură, scrie Agerpres.

„Am constatat că se menţine o stare de confuzie în cazul responsabilităţilor. Responsabilă de situaţia încălzirii şcolilor din Târgovişte este primăria. Pe 2 ianuarie am constatat că nu se lucra la montarea centralelor termice din 24 decembrie în nicio unitate şcolară. Tot executivul primăriei era preocupat de sărbători şi nu de pregătirea şcolilor pentru cursuri. De asemenea, relaţia Primăriei Târgovişte cu GDF Suez era ruptă şi nimeni nu avea de gând să rezolve problema. Am luat legătura cu ministrul Energiei, Constantin Niţă, pentru a ne pune în conexiune cu conducerea GDF Suez”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

El a precizat că este asigurată căldura în toate grădiniţele din municipiul Târgovişte.

„Primăria Târgovişte continuă să trateze cu mare lejeritate problemele încălzirii unităţilor şcolare, unele blocaje erau create chiar de primărie care nu a emis diferite autorizaţii. Chiar dacă nu este atributul consiliului judeţean şi al meu o să mă implic în rezolvarea acestei situaţii”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Situaţia şcolilor fără căldură este generată de intrarea Termica Târgovişte în insolvenţă, în luna mai anul trecut. Toţi abonaţii la sistemul centralizat de încălzire din municipiu au rămas de atunci fără apă caldă şi căldură. Consilierii locali au iniţiat în luna iunie un proiect de hotărâre de montare de centrale termice în şcoli, blocuri ANL şi sociale, precum şi în unele instituţii publice. În lunile septembrie şi octombrie au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici, iar montarea centralelor are termen cel târziu sfârşitul lunii ianuarie 2014.

În şcolile în care nu s-a finalizat montarea centralelor termice, încălzirea s-a făcut în luna decembrie a anului trecut cu ajutorul caloriferelor electrice.

Citeşte şi Elevii revin la şcoală: Când este programată următoarea VACANŢĂ. CALENDAR ŞCOLAR 2013-2014