A murit actorul Florin Anton, la 64 de ani. A fost condus pe ultimul drum

Doliu în lumea teatrului, după ce a murit actorul Florin Anton. Avea 64 de ani şi era renumit pentru rolurile din „Pădureanca” și „Faleze de nisip”. A fost condus pe ultimul drum miercuri, 30 decembrie. Slujba de înmormântare a avut loc la ora 14.00, la Cimitirul Bellu, Aleea Artiștilor.

30 dec. 2020, 22:49
A murit actorul Florin Anton, la 64 de ani. A fost condus pe ultimul drum
A murit actorul Florin Anton, la 64 de ani

A murit actorul Florin Anton. A fost unul dintre cei mai apreciați artiști de pe scena românească și a interpretat de-a lungul carierei sale multe roluri. Vestea decesului său a căzut ca un trăsnet în rândul familiei, precum și apropiaților săi.

Citeşte şi: Doliu în lumea teatrului! Actorul Vladimir Găitan a murit la vârsta de 73 de ani

Printre cei care l-au cunoscut pe actor și și-au exprimat regretul la aflarea anunțului trist se numără și actorul Marian Râlea. Acesta a transmis un mesaj cutremurător pe pagina sa personală de Facebook.

Actorii când coboară de pe scenă nu mai știu cum să își țină mâinile, pe unde să pășească, să nu încurce lumea. Devin vulnerabili și nu știu să lupte cu virușii omenești care îi pot răpune! Drum bun, dragul meu coleg și prieten, Florin Anton! Rămâi mereu în sufletul meu”, a scris Marian Râlea pe Facebook.

Actorii când coboară de pe scenă nu mai știu cum să își țină mâinile, pe unde să pășească, să nu încurce lumea. Devin…

Publicată de Eu pot, eu sunt Magician pe Miercuri, 30 decembrie 2020

A murit actorul Florin Anton

Doina Chiriac a fost eleva lui Florin Anton și a scris, la rândul său, câteva cuvinte emoționante despre cel care i-a fost profesor.

Citeşte şi: Doliu în lumea teatrului românesc. Actorul Marius Cisar a murit la 51 de ani, în urma unui infarct

Anton reușea să facă să nu îl mai simt acolo, aproape, în spatele meu. Se depersonaliza, se dezintegra, dispărea. Paralizam temporar. Ne ridicam fără consistență deasupra materiei. gravitația era numai un concept de care avem voie să râdem.

Singurul lucru concret era mereu o boabă lichidă. lacrima unei apuse suferințe înmărmurite îmi cădea dintre gene și se spărgea în mii de steluțe pe lemnul viu al bastonului de Maestru, sceptrul magic al unui artist alchimist, bățul ăla luat de pe masa de recuzită din culisele teatrului, care, odată intrat în scenă în mâna actorului credincios, avea puterea să schimbe istoria, să vindece, să absolve.

A plecat ieri. Teatru în teatru în teatru. Iluzie. Copiii lui, Hänsel și Gretel, au crescut acolo, în teatru. Acolo au învățat mai întâi paradoxul vieții artistului: umilința și înălțarea într-o aceeași clipă a unui timp temporar suspendat. Ioana și Vladimir sunt copii de Maestru.

Acum opresc timpul să vindece lumi. Actriță, regizor. Lacrimile se sparg în mii de steluțe pe sceptrul care nu e altceva decât recuzită de scenă. Dar în mâinile credinciosului, are putere să vindece lumi. Asta nu-i o iluzie. Dumnezeu să ierte și să primească în brațe”, a scris Doina Chiriac.