A murit actriţa din „Suleyman Magnificul”. Durere mare pentru fanii serialului care a făcut furori în România

Serialul Suleyman Magnificul a avut un succes foarte mare, iar mii de persoane erau în fața micilor ecrane și urmăreau cu plăcere povestea din Turcia.

27 mai 2023, 16:09
A murit actriţa din „Suleyman Magnificul”. Durere mare pentru fanii serialului  care a făcut furori în România

În august 2021, Sabina Toziya a trecut în neființă. La vârsta de 75 de ani, în august 2021, Sabina Ajrula Toziya, actrița care a câștigat inimile românilor prin rolul său din serialul turcesc Suleyman Magnificul, a încetat din viață. Sabina s-a născut pe 17 aprilie 1946 în Skopje, Macedonia. Ea a urmat studii de actorie la Teatrul de Stat din Skopie și, după ce a jucat în Iugoslavia și Macedonia, a obținut rolul iconic al jupânesei Afife Hatun.

Părintele Calistrat o contrazice pe Dana Nălbaru, după ce a spus că s-a pocăit: „N-ai părăsit nicio viață publică”
Sabina Toziya a interpretat și rolul Hayriye Çakırbeyli în serialul „The Old Won’t Rule the World” (n.r.: Banditul nu va conduce lumea), însă a fost nevoită să renunțe la acest proiect după ce a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală. Din păcate, în ianuarie 2021, Sabina a luat decizia de a se retrage complet din industria cinematografică, abandonând orice fel de activitate în acest domeniu.

După câteva luni, pe 10 august, din nefericire, Sabina Toziya, iubita cadâna Afife Hatun, a încetat din viață în urma unui accident vascular cerebral.

Actrița a lăsat în urmă o impresionantă colecție de roluri, pe care cu siguranță o vom aminti atât din lumea teatrului, cât și de pe marele ecran.

În ce filme a mai jucat Sabina Toziya
Printre ultimele proiecte ale Sabinei Toziya se numără:

Drama „Materijal za audicija” din 2013
Filmul „Honey Night” (Noaptea de Miere) din 2015
„Amok” din 2016
Filmul „My Mother’s Wound” (Rana mamei mele) din 2016
„Bal Kaymak” din 2018
Filmul „Vera” din 2019
Comedia „Aman Reis Duymasin” din 2019
Filmul „Escape To The Sea” (Evadare în mare) din 2021.
Acestea sunt doar câteva din numeroasele proiecte în care Sabina Toziya a contribuit cu talentul și prezența sa în industria cinematografică.

Marele actor Dorel Vişan a părăsit scena. Regretele amare care i-au grăbit sfârşitul carierei