A murit arbitrul de box care a oficiat unul dintre cele mai faimoase meciuri din istoria pugilismului

Arbitrul american de box Mills Lane, care s-a aflat în ring la celebrul meci Mike Tyson – Evander Holyfield, din 1997, a încetat din viaţă la vârsta de 85 de ani, a anunţat Nevada Boxing Hall of Fame.

07 dec. 2022, 12:53
A murit arbitrul de box care a oficiat unul dintre cele mai faimoase meciuri din istoria pugilismului

“Nevada Boxing Hal of Fame plânge decesul marelui arbitru Mills Lane”, se arată pe site-ul Nevada Boxing Hall of Fame. Fostul arbitru a murit la Reno. El era căsătorit şi avea doi copii.

Lane, fost puşcaş marin şi pugilist, era cunoscut pentru celebrul îndemn rostit înaintea meciurilor: “Let’s get it on!”. Arbitru respectat, el a devenit celebru fiind a treia persoană din ring la meciuul Tyson – Holyfield din 1997, la care Tyson a fost descalificat pentr că a muşcat urechea stângă a adversarului său.

Mills Lane a fost arbitru şi la meciul de 89 de secunde din 1995, de la Las Vegas, dintre Tyson şi Peter McNeeley, la care acesta din urmă a fost descalificat pentru că managerul său a sărit în ring.

Licenţiat în drept, Mills Lane a fost şi procuror şi judecător. Palatul justiţiei din Reno îi poartă numele.

Lane a fost şi protagonistul unui reality show, “Judge Mills Lane”, emisiune care a avut patru sezoane, încheindu-se în 2001.

Citeşte şi: Detaliul care ar putea-o salva pe Simona Halep de suspendare: „S-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei”