A murit cea mai bătrână persoană din lume. Indonezianul Mbah Ghoto avea 146 de ani

Cea mai bătrână persoană din lume după cum se pare, a fost indonezianul Saparman Sodimedjo sau, după cum i se mai spune, Mbah Ghoto. Bărbatul a fi murit duminică, la vârsta de 146 de ani.

02 mai 2017, 09:46
A murit cea mai bătrână persoană din lume. Indonezianul Mbah Ghoto avea 146 de ani

Sodimejo – cunoscut şi ca Mbah Gotho – din Sragen – a murit duminică, 30 aprilie 2017, după ce fusese internat numai 2 zile în Spitalul Sragen. 

„Bunicul” Gotho, cum îi spuneau cunoscuţii şi localnicii, susţine că ar fi avut 146 – ceea ce, dacă este adevărat, Gotho ar putea deveni cea mai longevivă persoană din lume. Un şef de poliţie local, Zaeni, a dezvăluit că Gotho făcea tratament regulat la spital în ultimul timp, dar nu voia să se interneze, preferând să se întoarcă acasă după fiecare tratament, potrivit channelnewsasia.com.

Gotho le-a supravieţuit celor patru soţii, precum şi tuturor copiilor pe care i-a avut, rămânându-i numai câţiva nepoţi, informează channelnewsasia.com.

În interviuri anterioare acordate media locale, Gotho spunea că viaţa este o chestiune de acceptare a destinului. „Viaţa înseamnă să îţi accepţi destinul în întregime”, declara el pentru Jakarta Post, anul trecut.

„Îmi doream de mult să mor. Soţiile mele, toţi copiii mei s-au dus, dar Dumnezeu m-a binecuvântat pe mine cu o viaţă lungă. Mi-am trăit viaţa în linişte şi mi-am acceptat destinul aşa cum mi-a fost dat”, a mai spus Gotho.

Citeşte şi Cel mai bătrân om de pe planetă a împlinit a 146 de ani VIDEO

Bărbatul spunea că s-a născut în decembrie, 1870, dar această dată nu a putut fi verificată deoarece înregistratea oficială a naşterilor în Indonezia a început abia în 1900.

Gotho se pregătise din timp pentru „Marea Trecere”, îşi alesese până şi piatra funerară şi săvârşise unele pregătiri pentru când va fi fost să-i vină „ceasul”.

Moartea lui s-a produs după trei zile după ce se stinsese din viaţă cea mai longevivă femeie din Malaezia.

Oficial, la ora actuală, cea mai longevivă persoană din lume este francezul Jeanne Calment, care a trăit 122 de ani.