A murit cea mai cunoscută voce a Teleenciclopediei. Zeci de milioane de români au ascultat-o şi au iubit-o

Mariana Zaharescu, una dintre cele mai cunoscute voci ale „Teleenciclopediei“, cea mai longegivă emisiune din România, a murit la vârsta de 87 de ani.

18 aug. 2019, 13:18
A murit cea mai cunoscută voce a Teleenciclopediei. Zeci de milioane de români au ascultat-o şi au iubit-o

Mariana Zaharescu, denumită „vocea de aur” a emisiunii „Teleenciclopedia”, s-a stins din viaţă la vârsta de 87 de ani, potrivit unui anunţ făcut de TVR.

Suntem mai săraci. Doamna Mariana Zaharescu, una dintre vocile „Teleenciclopediei”, a plecat dintre noi. Dumnezeu să o odihnească în pace„, a transmis TVR, printr-un mesaj pe Facebook.

Mariana Zaharescu și-a început cariera la Radio, iar mai apoi a ajuns la Televiziunea Română. „Am participat la concurs si l-am câştigat. Cred că am fost aleasă datorită tinereţii mele şi a vocii pe care o am. Nu o luaţi ca pe o lipsă de modestie, însă am fost numită «Vocea de aur». (…) «Teleenciclopedia» a fost şi este o emisiune foarte iubită de oameni. Este adevărat ca nu mai are aceeaşi afluenţă de telespectatori, dar este încă urmărită„, mărturisea Mariana Zaharescu pentru jurnalul.ro în urmă cu câțiva ani.