A murit cel mai bătrân om din lume! Avea 114 ani. A lăsat în urmă 11 copii și 41 de nepoți

A murit cel mai bătrân om din lume, la 114 ani. Venezueleanul Juan Vicente Perez Mora, cel mai bătrân om din lume, a murit la vârsta de 114 ani.

03 apr. 2024, 10:36

A murit cel mai bătrân om din lume, la 114 ani. Venezueleanul Juan Vicente Perez Mora, cel mai bătrân om din lume, a murit la vârsta de 114 ani.

Citește și Povestea Teodorei, o tânără de 28 de ani, care și-a găsit vocația la cârma tramvaiului: „Nu am vrut să plec în străinătate”

„Juan Vicente Perez Mora a intrat în eternitate la vârsta de 114 ani. Acest bărbat originar din El Cobre a oferit Venezuelei recordul de longevitate atribuit de Cartea Recordurilor Guinness”, a scris preşedintele ţării sud-americane, Nicolas Maduro, într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X, potrivit Agerpres.

În data de 4 februarie 2022, Juan Vicente Perez Mora, pe atunci în vârstă de 112 ani, a fost recunoscut în mod oficial drept cel mai vârstnic bărbat din lume, potrivit NDTV.com.

A început să lucreze alături de familie încă de la cinci ani

Venezueleanul a lăsat în urmă 11 copii și 41 de nepoți, dar și 18 strănepoți.

Juan Vicente Perez Mora, care era agricultor, s-a născut în El Cobre, o localitate din statul Tachira din vestul ţării, pe 27 mai 1909 și a fost cel de-al nouălea copil dintr-o familie cu 10 copii.

Te-ar putea interesa și Povestea emoționantă a bătrânei care a creat isterie pe întreg mapamondul! A schimbat viața a milioane de oameni

„La vârsta de cinci ani a început să lucreze cu tatăl şi fraţii lui în agricultură şi să ajute la recoltarea trestiei-de-zahăr şi a cafelei”, au precizat reprezentanţii Guinness World Records după ce i-au acordat distincţia.