A murit cel mai faimos pianist cerşetor. Avea doar 46 de ani, iar muzica lui a impresionat milioane de oameni VIDEO

Ryan Arcand, cerșetor din orașul canadian Edmonton, care cânta la un pian amplasat pe una dintre străzile orașului, a murit la doar 46 de ani.

08 mart. 2018, 08:41
A murit cel mai faimos pianist cerşetor. Avea doar 46 de ani, iar muzica lui a impresionat milioane de oameni VIDEO

Ryan Arcand a devenit cunoscut în urmă cu patru ani, când a fost protagonistul unui clip care s-a viralizat pe reţelele de socializare. Arcand a avut un destin crud, la vârsta de patru ani, a ajungând într-un centru de plasament, împreună cu fratele lui. După ce au fost luat de o familie de asistenți maternali, el a început să cânte la pianul din beciul casei.

El a povestit că a învățat să cânte singur, după ureche, și că obișnuia să reproducă la pian melodiile pe care le auzea la televizor, iar mai târziu a început să își scrie propriile piese.

La 13 ani, el a fugit la Edmonton, unde a trăit pe străzi. A început să bea și cânta la pian în biserici, în spitale sau pe străzi. Notorietatea şi-a câștigat-o când clipul cu el cântând la pian a ajuns viral pe interne, adunând peste 11 milioane de vizualizări. Roslyn Polard, femeia care l-a filmat, a folosit banii câștigați din clipul respectiv pentru a-i cumpăra un pian, dar în scurt timp bărbatul a ajuns din nou pe străzi, a stat un timp la închisoare, apoi la spital, a început din nou să bea și i s-a interzis să mai cânte în piața din Edmonton.