Cel mai îndrăgit artist de muzică populară din Banat a murit de Covid-19

Petrică Moise, cel mai îndrăgit artist de muzică populară din Banat, a decedat sâmbătă seară, după ce a făcut o formă gravă de Covid-19, a anunțat presa locală din Timișoara.

02 oct. 2021, 22:55
Cel mai îndrăgit artist de muzică populară din Banat a murit de Covid-19

Petrică Moise, cel mai îndrăgit interpret de muzică populară din Banat a decedat sâmbătă seară, el a lăsat o frumoasă moștenire artistică reprezentată de piesele cu care și-a încântat publicul ani la rândul pe scenele naționale și din străinătate.

Artistul s-a născut la 19 iunie 1947 la Chisoda în județul Timiș, într-o familie de pastori bănățeni. A fost unicul fiu a lui Aurel si Persida Moise.

Petrica Moise este artistul care a oferit imnul neoficial al Banatului, este vorna de piesa „Iorgovan, frumoasa floare”.

Petrică Moise s-a stins sâmbătă seara pe patul de spital, dupa ce s-a infectat cu COVID-19. Era nevaccinat.

Medicii s-au luptat să-i salaveze viața, însă starea lui s-a agravat, iar artistul a fost transferat la Sectia de ATI unde a murit dupa cateva ore. Avea afectare pulmonara severa.

„Astăzi regiunea de Banat a pierdut un adevărat simbol. Cu părere de rău vă aducem la cunoștință că Petrică Moise, interpret de muzică populară, a trecut în neființă. Cuvintele sunt de prisos în aceste momente și regretăm enorm această pierdere. Dumnezeu să îl odihnească!”, transmite Politehnica Timișoara, pe Facebook.

Artistul a studiat la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Timișoara, unde a absolvit clasa de instrumente de percuție. Pașii săi s-au îndreptat mai apoi către Conservatorul de Muzică Gh. Dima din Cluj, iar ulterior a devenit component al Ansamblului Mărțișorul al Casei Studenților din Cluj, însă a renunțat la Conservator. În 1971 a mers la Facultatea de Muzică a Institutului Pedagogic din cadrul Universității din Timișoara, iar din 1971 a mers la Ansamblul Doina Timișului și la Ansamblul Timișul, relatează tion.ro.

 


loading...