A murit celebrul „Clocoteală”, ultimul lăutar al Iașului! Acordeonul a fost găsit abandonat în gară VIDEO

Ionel Dura, zis "Clocoteală", a murit în urmă cu patru zile după ce i s-ar fi făcut rău în Gara din Iași, acolo unde cânta. A fost transportat la spital, iar mai apoi s-a constatat decesul. Înmormântarea a avut loc miercuri.

28 iul. 2022, 15:56
A murit celebrul „Clocoteală”, ultimul lăutar al Iașului! Acordeonul a fost găsit abandonat în gară VIDEO
A murit celebrul "Clocoteală", ultimul lăutar al Iașului

A murit celebrul „Clocoteală”. În vârstă de 71 de ani, acesta și-a trăit ultimele luni din viață în centrul de tranzit amenajat la Baia Publică. A fost condus pe ultimul drum de către familie și a fost înmormântat la Cimitirul „Sf. Petru și Pavel”, din municipiul Iași. Faimosul lui acordeon, cu care a încântat mii de oameni, a rămas abandonat în gară!

Doliu uriaș în lumea muzicală românească! Toată echipa de la Vocea României e în șoc, a murit una dintre cele mai îndrăgite antrenoare de voci

„Acum vin de la înmormântare! L-au îngropat la Cimitirul „Sf. Petru și Pavel”. Au venit și copiii din străinătate. Noi nu eram prea apropiați, nu am mai vorbit de multă vreme. Știu că mai cânta prin gară, la Iași, acolo i s-a făcut rău, l-au dus la spital și a murit. Era bătrân, era și bolnav. Nu avea nici casă, el a trăit în mahala și după l-a luat sora noastră în spațiu, dar nu stătea aici, în Podu Iloaiei. Dumnezeu să-l ierte!”, a declarat fratele lui Clocoteală, citat de BZI.

A murit o legendă a fotbalului. Fostul căpitan al naţionalei a încetat din viaţă în această seară

Acordeonul care l-a făuct celebrul pe Clocoteală a rămas abandonat în gară, dar acum se află în grija celor de la Baia Publică din Iași, unde lăutarul a locuit, în ultimul timp. „Am avut mulți bani… Ce pot să zic? Dar tot, absolut tot ce am avut le-am dat copiilor mei, că doar ei o să rămână după ce plec eu. Slavă Domnului că sunt sănătoși și sunt realizați în viață! Au plecat prin străinătate, au afaceri, mașini… Au tot ce și-au dorit. Eu aș putea să mă mut oricând la ei, dar nu vreau să îi deranjez. Eu mereu i-am lăsat să facă ce vor și să învețe din greșeli. Cât am putut, i-am ajutat. Acum, uitați-vă, am varice de la cât am stat în picioare! Anul trecut, când a murit soția mea, am trecut prin niște momente grele care m-au adus în situația asta. În orice caz, când ies de aici, vreau să îmi iau un acordeon și să plec în Germania sau în Anglia ca să cânt din nou”, povestea, în urmă cu şase luni, Ionel Dura, zis Clocoteală.