A murit din cauza încărcătorului de iPhone

La baza unui accident care s-a soldat cu moartea unei persoane s-a aflat zilele trecute un încărcător de iPhone contrafăcut.

28 nov. 2013, 10:18
A murit din cauza încărcătorului de iPhone

Deşi nu este primul accident cauzat de un încărcător de iPhone contrafăcut, este printre puţinele care s-a soldat cu decesul cuiva. Chiar dacă „puţinele” nu este un termen care ar trebui asociat cu decesele aferente acestui fenomen aparent irelevant, în Asia de Sud Est, tot mai multe persoane cad victime încărcătoarelor de proastă calitate. Nici măcar nu contează că Apple a iniţiat un proiect special prin care schimbă în magazine, în anumite condiţii, încărcătoare contrafăcute cu unele originale în speranţa să mai contracareze un pic fenomenul.

Cel mai recent caz sesizat vine din Tailanda, unde, în provincia Chanthaburi, un tânăr de 28 de ani a fost găsit mort strângând foarte tare în mână un iPhone 4S ce era pus la încărcat în priză prin intermediul unui încărcător neoficial. Pieptul omului şi mâna stângă prezentau arsuri evidente şi, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus, telefonul are de asemenea nişte dovezi de arsură. Primele concluzii par să indice cauza morţii ca fiind electrocutarea, din cauza unui încărcător de iPhone, deşi se va realiza o autopsie completă a respectivei victime.

Citeşte mai mult pe playtech.ro