A murit Ecaterina Ani Jager! Avea Covid-19 şi nu era vaccinată! Fosta gimnastă a fost desemnată „Femeia Anului 2006”

Ecaterina Ani Jager, preşedinta filialei Arad a Asociaţiei Handicapaţilor Neuromotor din România, a murit, marţi, la vârsta de 64 de ani.

23 nov. 2021, 16:55
A murit Ecaterina Ani Jager! Avea Covid-19 şi nu era vaccinată! Fosta gimnastă a fost desemnată „Femeia Anului 2006”

A murit Ecaterina Ani Jager! Fosta gimnastă a fost desemnată „Femeia Anului” în 2006! Ecaterina Ani Jager s-a născut la 19 februarie 1957. Era absolventă a Liceului „Elena Ghiba Birta”, vorbea fluent engleza, germana şi maghiara. Mare iubitoare de sport încă din copilărie, a practicat gimnastica de performanţă până la accidentul fatidic din ziua de Crăciun a anului 1975.

A murit Ecaterina Ani Jager! Fosta gimnastă a fost desemnată „Femeia Anului” în 2006

Viaţa sportivei s-a schimbat brusc şi iremediabil după accident. Pe lângă paraplegia care a ţinut-o zeci de ani în scaunul rulant, Ecaterina Ani Jager suferea şi de insuficienţă circulatorie şi, pe fondul acestei fragilităţi medicale, infecţia cu noul coronavirus a produs ravagii. A ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pe 15 noiembrie 2021, în stare gravă, fiind internată direct pe Secţia ATI a Spitalului COVID-19 din Grădişte. Era nevaccinată şi a supravieţuit o săptămână de la momentul internării, scrie aradon.ro.

Părintele Dumitru Chiorbeja din Neamţ a murit pe scaunul de spovedanie

În 2007, la o zi după ce împlinise 50 de ani, Revista Avantaje a desemnat-o pe Ecaterina Ani Jager „Femeia anului 2006” la secțiunea Inițiativă în Sprijinul Semenilor. Pe când avea 55 de ani, a fost inclusă în Enciclopedia Personalităților din România, Hubners „Who is who” (o culegere biografică a femeilor și bărbaților contemporani cu carieră de succes). La aproape 60 de ani, a primit „Marele Premiu 2016” din partea Consiliului Național al Dizabilității din România. În 2017, Consiliul Local al Municipiului Arad i-a conferit Titlul „Pro Urbe” pentru dăruire şi întreaga activitate pusă în slujba persoanelor cu handicap neuromotor.