A murit Florin Silviu Ursulescu. A fost cel mai mare DJ şi cronicar de rock şi folk

Publicat: Luni, 16 Septembrie 2019 11:14 // Actualizat: Luni, 16 Septembrie 2019 11:14 // Sursa: romaniatv.net

Florin Silviu Ursulescu, care a murit la 73 de ani, a fost cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România. Acesta este fratele cunoscutului prezentator Octavian Ursulescu.

Florin-Silviu Ursulescu s-a născut la 1 octombrie 1945 în Bucureşti şi a început să colecţioneze discuri cu muzică încă din adolescenţă. Tot de atunci începe să consulte reviste şi publicaţii străine cu caracter muzical pop-rock – franceze, engleze, italiene (discurile şi publicaţiile erau procurate, cu mari eforturi, sacrificii, cheltuieli, prin intermediul celor care mai plecau peste hotare, în ţară negăsindu-se aşa ceva).

A fondat mai multe cluburi de muzică în Bucureşti, a scris istoria rockului românesc, a lucrat pentru Radio şi a semnat miide cronici muzicale în revistele de specialitate, potrivit Casa de Pariuri Literare

"A fost perioada dintre 1969 si 1984, extraordinara. Mai mult, eram si disc-jockey, in timpul iernii la Club A (cu maganetofonul) apoi vara pe litoral, in statiunea Venus, la barul Autonight", rememora FSU, într-un interviu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cronicar rock Florin-Slviu Ursulescu Ocravian Ursulescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H