A murit Florin Silviu Ursulescu. A fost cel mai mare DJ şi cronicar de rock şi folk

Florin Silviu Ursulescu, care a murit la 73 de ani, a fost cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România. Acesta este fratele cunoscutului prezentator Octavian Ursulescu.

16 sept. 2019, 08:14
A murit Florin Silviu Ursulescu. A fost cel mai mare DJ şi cronicar de rock şi folk

Florin-Silviu Ursulescu s-a născut la 1 octombrie 1945 în Bucureşti şi a început să colecţioneze discuri cu muzică încă din adolescenţă. Tot de atunci începe să consulte reviste şi publicaţii străine cu caracter muzical pop-rock – franceze, engleze, italiene (discurile şi publicaţiile erau procurate, cu mari eforturi, sacrificii, cheltuieli, prin intermediul celor care mai plecau peste hotare, în ţară negăsindu-se aşa ceva).

A fondat mai multe cluburi de muzică în Bucureşti, a scris istoria rockului românesc, a lucrat pentru Radio şi a semnat miide cronici muzicale în revistele de specialitate, potrivit Casa de Pariuri Literare

„A fost perioada dintre 1969 si 1984, extraordinara. Mai mult, eram si disc-jockey, in timpul iernii la Club A (cu maganetofonul) apoi vara pe litoral, in statiunea Venus, la barul Autonight”, rememora FSU, într-un interviu.