A murit fratele mai mic al dictatorului Nicolae Ceauşescu. Cine a fost Ion Ceauşescu

Publicat: Duminică, 10 Mai 2020 16:24 // Actualizat: Duminică, 10 Mai 2020 22:27 // Sursa: romaniatv.net

Ioan Ceaușescu, cel mai tânăr frate al lui fostului dictator Nicolae Ceaușescu, a murit în această dimineață. Acesta a fost numit părintele horticulturii moderne în România.

Fratele flui Nicolae Ceauşescu avea 88 de ani. Ion Ceaușescu a fost al șaptelea băiat al familiei Ceaușescu. Acesta nu a avut funcții politice, fiind considerat un tehnocrat al epocii Ceaușescu.

Ion Ceauşescu a absolvit Facultatea de Agronomie și a ajuns profesor de horticultură. A rămas la catedră până la sfârșitul carierei. În 1961 a adus prima seră modernă din Olanda și a fost implicat în programul de planificare și construcție a sistemului de irigații.

Ion Ceausescu s-a născut pe 23 martie 1932 ln Scorniceşti, fiind al şaptelea copil al familiei.

Ion Ceaușescu a locuit în aceeași vilă cu Ion Iliescu, aflat în dizgrație în ultimii ani ai regimului comunist, pe strada Herăstrău 27. Această casă fusese repartizată lui Nicolae Ceaușescu, în anii 50, când viitorul șef de stat era adjunct al ministrului Agriculturii și general-locotenent.  De altfel, Ion Ceaușescu și Ion Iliescu au fost împreună la studii la Moscova.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ceausescu frati horticultura romania ion ceausescu Nicolae Ceauşescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H