A murit Hilton Valentine, chitaristul trupei „Animals”. Avea 77 de ani

A murit Hilton Valentine, chitaristul trupei "Animals". Cel care a creat unul dintre cele mai cunoscute riff-uri din muzica pop din anii 60, s-a stins din viaţă la vârsta de 77 de ani, anunță BBC News.

01 feb. 2021, 10:46
A murit Hilton Valentine, chitaristul trupei „Animals”. Avea 77 de ani
A murit Hilton Valentine, chitaristul trupei "Animals"

A murit

Hilton Valentine, chitaristul trupei „Animals”. Cântecul „The House of the Rising Sun” a ocupat primele locuri în topurile din Marea Britanie și SUA în 1964. Casa de discuri ABKCO Music l-a descris pe Valentine drept un „ pionier care a influențat sunetul rock and roll-ului din deceniile următoare”.

Citeşte şi: Doliu în lumea muzicală! Un chitarist cu patru premii Grammy a pierdut lupta cu viaţa

A murit Hilton Valentine, chitaristul trupei „Animals”

Hilton Valentine a fondat ”Animals” în Newcastle, în 1963, alături de vocalistul Eric Burdon, basistul Chas Chandler, organistul Alan Price și bateristul John Steel.

Grupul a avut alte șase hituri în top 10 în Marea Britanie, inclusiv „Don’t Let Me Be Misunderserstand” și „We Gotta Get Out of This Place”, potrivit Mediafax.

S-a stins din viaţă şi bateristul trupei Uriah Heep

Lee Kerslake s-a născut pe 16 aprilie 1947, în Dorset (Anglia), şi a început să bată la tobe la vârsta de 11 ani. A cântat în trupe ca The Gods, Toe Fat şi National Head Band, la finalul anilor 1960, înainte de a se alătura Uriah Heep. Primul album al trupei pe care apare este „Demons and Wizards”.

Lee Kerslake, cunoscut ca baterist al trupei Uriah Heep şi colaborator al lui Ozzy Osbourne, cu care a înregistrat două albume, a murit sâmbătă la vârsta de 73 de ani din cauza unui cancer la prostată. Ken Hensley, fost claviaturist al Uriah Heep, a anunţat pe Facebook: „Lee Kerslake, prietenul meu de 55 de ani şi cel mai bun toboşar cu care am cântat, a pierdut lupta cu cancerul în această dimineaţă”.

Au trecut 39 de ani de când l-am văzut pe Lee, dar trăiește pentru totdeauna prin albumele scoase alături de mine, Blizzard of Ozz și Diary of a Madman. Lee Kerslake RIP”, a scris și Ozzy Osbourne pe Twitter.

Kerslake s-a alăturat în 1971 grupului englez, cu care a înregistrat 17 albume de studio. L-a cunoscut pe Ozzy Osbourne şi a cântat cu el pe primele două albume solo ale muzicianului, „Blizzard of Ozz” şi „Diary of a Madman”, dar şi în concerte, potrivit News.ro.

În 1998, Kerslake şi Daisley i-au dat în judecată pe Osbourne şi soţia lui, care îi este şi manager, susţinând că nu au primit drepturi de autor corespunzătoare pentru piesele compuse pentru cele două albume. Drept răspuns, Osbourne a reînregistrat albumele care au fost relansate în 2002.

Procesul a fost apoi respins, în 2003. Kerslake s-a retras în 2007 din cauza problemelor de sănătate, dar a continuat să aibă câteva proiecte solo. În 2018, a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer la prostată în fază terminală şi i-a spus lui Osbourne că ultima dorinţă a sa era să primească certificările cu platină pentru „Blizzard of Ozz” şi „Diary of a Madman”, iar el i le-a conferit.