A murit Kim Jong-Doi

Crainica unui post de televiziune din Quebec a pronunţat din greşeală Kim Jong-Doi, în loc de Kim Jong-Il, când a anunţat moartea liderului de la Phenian.

21 dec. 2011, 17:51
A murit Kim Jong-Doi

Gafa prezentatoarei de ştiri de la canalul de televizuiune LCN, care transmitea în direct, a fost însă taxată aspru de către telespectatori, aceătia acuzând-o de lipsă de cultură generală, informează Gentside.
Dar gafa a fost „dublată” şi de banda de pe ecran cu titlul ştirii, pe care scria tot „Kim Jong-Il”. Prezentatoarea a explicat că, dat fiind faptul că pe prompter scria Kim Jong-Il cu „Il scris de tipar, cu majusculă, iar cea de-a doua literă era „l” mic de tipar, ea a confundat cele două litere cu cifra romană „II” şi a pronunţat-o ca atare.
Eroarea comisă poate fi explicată şi prin faptul că pe noul lider al Coreii de Nord îl cheamă Kim Jong-Un şi este fiul cel mic al lui Kim Jong-Il,  iar prezentatoare ar fi tras astfel concluzia că pe tatăl lui l-ar fi putut chema Kim Jong … al II-lea, după cum au încercat să o scuze pe prezentatoare unii cititori ai site-ului televiziunii canadiene. Chiar şi în această variantă, povestea lor nu stă în picioare, pentru că fiul care îi succede tatălui într-o „dinastie”, cum este considerată neoficial şi cea de la Phenian, este întotdeauna următorul : al II-lea, al III-lea …