A murit Mali, cel mai trist elefant din lume. A stat singur într-o cușcă timp de 46 de ani

Singurul elefant din Filipine a murit la Grădina Zoologică din Manila, locul în care a trăit singur timp de 46 de ani. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei filipineze, Maria Sheilah Honrado Lacuna-Pangan.

30 nov. 2023, 12:37
A murit Mali, cel mai trist elefant din lume. A stat singur într-o cușcă timp de 46 de ani

Primarul orașului a postat un videoclip pe rețelele sociale prin care a anunțat că elefantul pe nume Mali a murit. Femela a murit marți după-amiază, la vârsta de 49 de ani.

Citește și De ce să nu te atingi niciodată de coada pisicii tale. Felinele nu apreciază și nu suportă absolut deloc acest gest

Mali și-a petrecut întreaga viață în Manila, după ce a fost donată de guvernul din Sri Lanka în 1977, când avea trei ani.

Ea a fost o bună perioadă vedeta grădinii zoologice, atrăgând elevi, familii și turiști timp de aproape cinci decenii.

Noel Co, îngrijitorul lui Mali din 2001, a deplâns moartea ei şi a descris-o drept „un membru al familiei, o soră”. De-a lungul timpului, activiștii au spus despre elefant că este „cel mai trist din lume”.

Mulți dintre ei au cerut inițial ca elefantul să fie mutat într-un sanctuar.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată miercuri, primarul a declarat că autorităţile guvernamentale ale oraşului vor vorbi cu cele din Sri Lanka pentru a le informa oficial în legătură cu moartea lui Mali şi în vederea unei posibile înlocuiri, potrivit People.com.

Grădina Zoologică a primit mai multe avertismente

După moartea elefantului, PETA Asia a îndemnat țara să nu mai trimită niciun animal în Manila.

Citește Ai sau nu voie să circuli în tren cu animalele de companie? Anunțul CFR despre patrupede

Într-o declarație pentru CBS News, PETA Asia a declarat că Mali, care avea aproape 50 de ani, a murit în ”țarcul ei de beton din cauza indiferenței și a lăcomiei”.

Organizația pentru drepturile animalelor a declarat că traiul în ceea ce se numește izolare este o ”tortură” pentru femelele elefante, deoarece acestea își petrec în mod natural viața alături de alte femele elefant și lucrează împreună pentru a-și crește puii.

„În ciuda averismentelor repetate ale PETA, oficialii grădinii zoologice și ai orașului au ignorat problemele dureroase ale piciorului lui Mali, condamnând-o la ani de suferință”, se arată în declarația PETA Asia.

„Grădina zoologică din Manila a anunțat că Mali avea cancer, care nu a fost detectat de către veterinarii lor decât după ce a murit. Din cauza faptului că în țară nu există un expert în elefanți, Mali nu a primit niciodată îngrijiri veterinare de rutină, ceva ce i s-ar fi oferit la sanctuarul în care PETA era pregătită să o transfere”.