A murit Maradona. Care a fost ultima dorinţă a legendarului fotbalist din Argentina

A murit Diego Maradona, unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria acestui sport. Considerat o legendă fotbalului mondial, Maradona a decedat miercuri, la vârsta de 60 de ani.

25 nov. 2020, 19:48
A murit Maradona. Care a fost ultima dorinţă a legendarului fotbalist din Argentina
A murit Maradona. Care a fost ultima dorinţă a legendarului fotbalist

Diego Armando Maradona a murit în locuinţa sa din Tigre, după ce a suferit un stop cardiorespirator, scrie Clarin, cel mai important ziar din Argentina.

Presa argentiniană mai scrie că informaţia despre decesul lui Maradona a fost confirmată şi de Matias Morla, avocatul fostului fotbalist.

A murit Maradona. Ultima sa dorinţă, dezvăluită când a împlinit 60 de ani

Într-un interviu acordat publicaţiei France Football, Diego Maradona le-a spus reporterilor francezi ce şi-ar dori cel mai mult în ziua în care a împlinit 60 de ani.

„Visez să mai înscriu un gol Angliei, dar cu mâna dreaptă”. Și, povestesc jurnaliștii, a început să râdă în hohote, notează GSP.ro.

Pe 22 iunie 1986, la Mondialul mexican, Maradona a marcat „golul secolului”, după o cursă de 50 de metri, fentând tot ce a întâlnit în cale.

În acea acțiune s-a născut cu adevărat „butoiașul cosmic”. Înainte însă, deschisese scorul cu mâna. A împins mingea cu pumnul stâng peste Shilton și a sărbătorit ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic anormal.

„A fost mâna lui Dumnezeu”, a spus atunci argentinianul. Argetina a învins Marea Britanie cu 2-1 în „sferturile” Campionatului Mondial „Azteca” și au cucerit trofeul după o săptămână, 3-2 în finală cu Germania.

Diego Maradona a murit după un atac de cord! Anunţ-şoc din Argentina

Maradona a făcut parte din naționala Argentinei prezentă la Mondialul din Spania din 1982 – echipa era cazată la Barcelona și așa a intrat în vizorul Barcelonei.

Diego Armando Maradona a jucat două sezoane în care a fost bolnav de hepatită și a suferit o accidentare serioasă la genunchi, dar a cucerit Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei și Cupa Ligii.

Diego Maradona a murit

De aici a plecat în 1984 la Napoli – grație lui, echipa din sudul Italiei reușește imposibilul și întrerupe hegemonia granzilor Juventus și Inter și ia scudetto de două ori, în 1987 și 1990. Tot cu Napoli triumfă în Cupa UEFA în 1989.

Gloria supremă o atinge cu naționala Argentinei cu care devine campion mondial în Mexic 1986 și finalist la Italia 1990.

Acum apar și problemele cu drogurile – este suspendat pentru 15 luni de federația italiană pentru consum de cocaină, scrie Clarin.

Revine la Sevilla pentru un sezon (1992-93), apoi se întoarce în Argentina la Newell’s Old Boys (1993). Iar cariera lui se încheie practic după World Cup 1994 când i se depistează 5 substanțe interzise la un control antidoping și este din nou suspendat pentru 15 luni. Mai joacă în tricoul lui Boca Juniors până pune ghetele în cui la 37 de ani. Devine antrenor și chiar selecționer al Argentinei, la Cupa Mondială din Africa de Sud. Ultima oară era pe banca echipei Gimnasia de la Plata.

Maradona a murit. Ultima fotografie cu „El Pibe de Oro”, făcută cu două săptămâni înainte de deces

Diego Maradona a suferit un stop cardiorespirator, miercuri, la domiciliul său din cartierul San Andres, în orașul Tigre. Mai multe ambulanțe s-au deplasat la el acasă pentru a-l îngriji, dar medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viața, scrie Marca. Maradona fusese operat pe 3 noiembrie pentru un cheag în creier.