A murit Max, câinele-erou al Armatei Române. Patrupedul a salvat numeroase vieţi în Afghanistan

Max, singurul câine al Armatei Române antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni, a murit marţi seara. Patrupedul fussese diagnosticat cu o boală gravă şi luat în grijă de o iubitoare de animale.

09 sept. 2015, 11:34
A murit Max, câinele-erou al Armatei Române. Patrupedul a salvat numeroase vieţi în Afghanistan

Max, câinele erou al Armatei Române, care a salvat vieţi în două misiuni executate în Afghanistan, avea doar şase ani. Se pare că el s-a îmbolnăvit din cauză că nu a fost imunizat în mod adecvat. Marţi seara, Max s-a stins din viaţă, anunţul fiind postat pe Facebook de noua sa stăpână, Sorina Hena.

Max s-a stins….demn, brav şi încrezător în oameni până la sfârşit…..Ieri seară, târziu, de fapt, ne-am luat rămas bun pentru totdeauna…„, a scris aceasta.

Citeşte şi O femeie şi-a alăptat câinele, ca să-i salveze viaţa. Motivul pentru care anumite mame hrănesc animale VIDEO

Povestea lui Max a fost redată pe larg de presă la sfârşitul anului trecut, când s-a îmbolnăvit, mulţi dintre camarazii săi din teatrele de operaţiuni din Afghanistan afirmând că îi datorează viaţa acesteui ciobănesc german. „Max este camaradul nostru. El a descoperit în misiunile din Afganistan circa 30 de dispozitive explozibile improvizate. Fără el, probabil că aveam încă 30 de camarazi căzuţi la datorie. Sau mai mulţi dacă ţinem cont că astfel de dispozitive pot arunca în aer şi autovehicule blindate„, spunea unul dintre militari.

Citeşte şi Un câine a devenit EROU după ce a încercat să-şi salveze stăpânul: Cum i-au găsit pompierii în FLĂCĂRI

După ce Max s-a îmbolnăvit, Armata Română a decis să-l abandoneze într-un adăpost de animale, fapt ce a sensibilizat opinia publică, care a iniţiat o petiţie pentru salvarea sa.