A murit mogulul muzicii. Artişti celebri îi plâng dispariţia VIDEO

Producătorul australian Robert Stigwood, care a gestionat printre altele cariera cunoscutei formaţii Bee Gees, a murit la vârsta de 81 de ani, a anunţat marţi finul său, Spencer Gibb, fiul unuia dintre membrii grupului.

05 ian. 2016, 17:47
A murit mogulul muzicii. Artişti celebri îi plâng dispariţia VIDEO

Vreau să împărtăşesc cu voi vestea tristă a morţii naşului meu şi producătorului Robert Stigwood„, a scris pe Facebook Spencer Gibb, care este fiul fostului membru al trupei Bee Gees, Robin Gibb, mort în 2012.

Citeşte şi A murit actorul Robert Loggia

Descriindu-l ca pe „un geniu creator, spirit plin de viaţă şi caustic”, Spencer Gibb spune despre Stigwood că a fost „motorul care a dezvoltat cariera trupei Bee Gees şi, de asemenea, a fost cel care i-a descoperit pe Cream ţi a fost producătorul lui„.

Născut la Adelaide, în Australia, în 1934, Robert Stigwood s-a mutat în Anglia în 1954, iar înainte de a intra în industria muzicală a lucrat într-o mică agenţie de teatru. Firma sa i-a promovat, între alţii, pe Mick Jagger, David Bowie sau Rod Stewart.

Robert Stigwood, sau „mogulul muzicii”, cum i se mai spunea, a fost producător şi în industria filmului, între peliculele notorii pe care şi-a pus semnătura numărându-se „Grease”, cu John Travolta şi Olivia Newton-John, „Saturday Night Fever”, cu John Travolta şi Karen Lynn Gorney sau musicalurile „Hair” şi „Jesus Christ Superstar”.

Secvenţă celebră din Grease, cu John Travolta şi Olivia Newton-John: