A MURIT o legendă. A făcut un infarct, anunţul trist a fost făcut în cursul zilei de vineri

Pete Shelley, solistul trupei punk Buzzcocks, a murit în urma unui infarct la vârsta de 63 de ani, informează The Guardian.

07 dec. 2018, 10:53
A MURIT o legendă. A făcut un infarct, anunţul trist a fost făcut în cursul zilei de vineri

„Cu mare tristețe, confirmăm decesul lui Pete Shelley, unul dintre cei mai influenți compozitori din Marea Britanie și co-fondator al trupei Buzzcocks”, a anunțat vineri trupa britanică.

Trupa Buzzcocks a avut un succes enorm în muzica britanică în anii 70 și 80, cu mai multe piese care au intrat în topurile europene de gen – „Ever Fallen in Love”, „Orgasm Addict” și „What Do I Get?”

„Muzica lui Pete a insiprat generaţii de muzicieni, de-a lungul unei cariere care s-a întins pe cinci decenii şi atât împreună cu formaţia sa, cât şi ca artist solo a fost apreciat de către industria muzicală şi fanii săi din toată lumea”, spune comunicatul trupei.

Buzzcocks a fost înființată în Manchester în 1975 și a fost condusă în cea mai mare parte a timpului de vocalistul și chitaristul Pete Shelley (pe numele său adevărat Peter McNeish).

Shelley a scris cea mai faimoasă melodie a trupei Ever Fallen in Love, lansată în 1978 – aproximativ doi ani după formarea trupei Buzzcocks.