A MURIT o legendă URIAŞĂ a SPORTULUI ROMÂNESC

Publicat: Miercuri, 14 Mai 2014 13:25 // Actualizat: Miercuri, 14 Mai 2014 13:25 // Sursa: romaniatv.net

Fostul jucător de rugby şi ziarist sportiv Dimitrie Callimachi a decedat, la vârsta de 87 de ani, şi a fost condus pe ultimul drum, marţi, de rude, prieteni şi apropiaţi ai sportului cu balonului oval, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby.

Foto: frr.ro

Născut în 1927, la Bucureşti, Dimitrie Callimachi şi-a făcut debutul în rugby la mijlocul secolului trecut, jucând pentru Locomotiva CFR şi CSU Bucureşti.

Absolvent al Facultăţii de Drept, Dimitrie Callimachi a început apoi o carieră de ziarist sportiv. Cea mai mare parte a activităţii sale în presă (1953-1989) este legată de cotidianul "Sportul popular", devenit mai apoi "Sportul". În acest timp, a fost şeful rubricii rugby, dar a scris şi despre alte sporturi, îndeosebi hochei pe gheaţă. Din 1958, a ocupat şi funcţia de secretar general de redacţie la revista lunara "Sport".

A colaborat cu publicaţii străine, fiind corespondent al cotidianului francez "L'Equipe". De asemenea, a publicat şi cărţi de beletristică, cu subiecte inspirate din sport, în special din rugby. A redactat programele unor meciuri internaţionale disputate în ţara noastră.

În 1969, a participat ca lector la Academia Olimpică de la Olympia (Grecia). Între 1990 şi 1992, a fost şeful Comisiei de Presă şi Propagandă din cadrul Federaţiei Române de Rugby.

A făcut parte din Asociaţia Presei Sportive din România, precum şi din Asociaţia Internaţională a Presei Sportive.

Anul trecut a primit o diploma de merit din partea FRR, la gala ocazionată de împlinirea a 100 de ani de la disputarea primului meci oficial de rugby în ţara noastră.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dimitrie Callimachi doliu sport FR Rugby FRR moarte sport
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mai 13:38
...
Fostul jucător de rugby şi ziarist sportiv Dimitrie Callimachi a decedat, la...
14 mai 13:31
...şi apropiaţi ai sportului cu balonului oval, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby. Citește mai departe… Citeste mai departe...
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H