A murit o mare PERSONALITATE A ROMÂNIEI. Mesaj de CONDOLEANŢE al GUVERNULUI

Guvernul României îşi exprimă regretul profund faţă de trecerea în nefiinţă a fostului arbitru internaţional Nicolae Rainea.

01 apr. 2015, 10:21
A murit o mare PERSONALITATE A ROMÂNIEI. Mesaj de CONDOLEANŢE al GUVERNULUI

Guvernul României transmite sincere condoleanţe familiei lui Nicolae Rainea, exprimându-şi regretul profund faţă de trecerea în nefiinţă a fostului arbitru internaţional.

România a pierdut o mare valoare, o personalitate din domeniul sportiv cu o carieră profesională unică, ţinând cont că domnul Nicolae Rainea a fost unul dintre puţinii arbitri la nivel mondial care a arbitrat la trei campionate mondiale consecutiv, precum şi la turnee europene de cel mai înalt nivel.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Nicoale Rainea a avut o gripă banală, săptămâna trecută, care s-a transformat într-o viroză puternică pentru că nu a fost tratată. Fostul arbitru a fost internat în spital, unde a făcut un edem pulmonar. Miercuri dimineaţă, în jurul orei 5:00, Rainea a făcut stop cardiorespirator şi a murit la spitalul din Galaţi unde fusese internat.

Nicolae Rainea a intrat în arbitraj în 1959, iar după trei ani a promovat în lotul divizionar. În prima ligă a debutat în 1965, iar doi ani mai tîrziu a fost inclus în lotul FIFA. S-a retras din arbitraj în anul 1983.

A condus 1.000 partide în Românian (400 în Divizia A) şi 115 meciuri internaționale. A oficial la trei finale de competiții europene intercluburi, inclusiv finala Cupei Campionilor Europeni din 1983 şi Supercupa Europei din 1978. De asemenea, a participat la trei ediții ale Cupei Mondiale şi la un Campionat European (a arbitrat finala la Euro 1980).