A murit patronul Panathinaikos, miliardarul Thanasis Giannakopoulos. Era unul dintre cei mai bogaţi oameni din Grecia

Thanasis Giannakopoulos, co-fondator alături de fratele său Pavlos, al grupului farmaceutic Vianex, care fusese recent spitalizat într-o clinică privată ca urmare a unui accident vascular cerebral, a murit marţi, la vârsta de 88 de ani.

20 mart. 2019, 10:37
A murit patronul Panathinaikos, miliardarul Thanasis Giannakopoulos. Era unul dintre cei mai bogaţi oameni din Grecia

Vianex, compania fondată de fraţii Pavlos şi Thanasis Giannakopoulos, este lider pe piaţa farmaceutică din grecia, iar în 2012 raporta vânzări nete de 240,2 milioane dolari.

Născut în 1931, Thanasis Gianakopoulos a fost încă de mic copil fan al lui Panathinaikos. Pentru dragostea sa patologică faţă de Panathinaikos şi reacţiile sale impulsive, el a fost supranumit „Uraganul”. A deţinut funcţia de preşedinte al secţiei de volei şi a secţiilor sportive de amatori, iar din 1992 până în 2012 a fost co-proprietar al echipei de baschet Panathinaikos Atena. De atunci de echipă se ocupă nepotul său Dimitrios Giannakopoulos.

Thanasis Giannakopoulos a murit la main puţin de zece luni după fratele său, Pavlos, trecut în nefiinţă pe 10 iunie 2018, la vârsta de 88 ani.

Averea estimată a lui Thanasis Giannakopoulos depăşeşte un miliard de euro.