A murit Petrică Mîţu Stoian. Cine i-a descoperit talentul şi cum şi-a petrecut ultimii ani din viaţă

Petrică Mîţu Stoian s-a stins din viaţă în această seară la Spitalul de Urgenţă din Reşita, în urma unor complicaţii după infecţia cu Covid.

06 nov. 2021, 21:24
A murit Petrică Mîţu Stoian. Cine i-a descoperit talentul şi cum şi-a petrecut ultimii ani din viaţă

Petrică Mîțu Stoian a murit la 61 de ani. Cunoscutul interpret de muzică populară se afla la secția ATI a spitalului din Reșița.

Artistul s-a născut pe 18 septembrie 1960 în Izverna – Plaul Coșanilor, Mehedinți. A fost descoperit de Mărioara Morărescu și astfel și-a făcut debutul la celebra emisiune Tezaur folcloric.

Din 1995 a fost angajat la Ansamblului Doina Gorjului, iar în același an a lansat primul său album – Aștept să răsară lună.

Cele 10 albume ale lui conțin cântece de petrecere, doine, ritualuri de înmormântare.

A făcut parte ani de zile din Ansamblul Maria Tănase din Craiova. În ultimii ani, mergea destul de des pe plaiurile natale din Mehedinți, unde cultiva căpșuni.

”Am făcut o vârstă frumoasă, mă respect și vreau să mă retrag de la ansamblu, să mă pensionez. Să vină tinerii din urmă și să-mi ia locul, să ducă mai departe cântecul. Până la un punct e bine să stai pe scenă. La un moment dat mai faci lucruri mai din spate. Pentru că talentul se îmbină cu tinerețea. Când ești pe scenă și produci un disconfort vizual, spectatorul nu te mai place, oricât ai cânta tu! Ești boșorog, să mai vină și tinerii! Eu am făcut 61 ani”,vspunea Petrică Mîțu Stoian pentru Impact.ro.

Petrică Mâțu Stoian se afla în tratament post-Covid de câteva zile la o clinică privată din Caraş-Severin. În acestă dimineața artistul a început să se simtă foarte rău. A fost preluat de o ambulanță şi dus de urgenţă la spitalul din Reșița, acolo unde medicii au reuşit să îl stabilizeze.

„Starea de sănătate nu este foarte bună. S-a făcut solicitare la ambulantă pentru tuse cu sânge. Domnul are o fibrilație axială cronică cu un ritm rapid şi este pe anticoagulant. Din nu ştiu ce motive dozajul cu anticoagulante nu s-a făcut cum trebuie şi este supradozat.

Este post-COVID. Are o bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică. În momentul de faţă este la ATI”, a spus Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa.