A murit preşedintele Federaţiei Cipriote de Fotbal. Anul trecut fusese ales în consiliul FIFA

Costakis Koutsokoumnis, preşedintele Federaţiei Cipriote de Fotbal, a murit luni, la vârsta de 61 de ani, la o clinică din Nicosia. El suferea de cancer.

06 mart. 2018, 12:20
A murit preşedintele Federaţiei Cipriote de Fotbal. Anul trecut fusese ales în consiliul FIFA

Costakis Koutsokoumnis îndeplinea funcţia de preşedinte al Federaţiei Cipriote de Fotbal din anul 2001. „Nu există niciun cuvânt care să poată exprima tristeţea pe care o simt. Îl cunoşteam de multă vreme și l-am apreciat foarte mult”, a spus preşedintele FIFA, Giani Infantino, la aflarea veştii că Costakis Koutsokoumnis a murit.

Costakis Koutsokoumnis era născut pe 5 mai 1956, la Karavas, oraş din nordul insulei, din aşa-numita regiune a Ciprului de Nord, controlată de turci. A început să lucreze în Federaţia de Fotbal din 1994, ca vicepreședinte și șef al departamentului echipelor naționale, iar șapte ani mai târziu, în 2001, a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte, îndeplinind timp de 17 ani, până la moartea sa, funcţia de şefi al fotbalului cipriot.

În august 2017, Costakis Koutsokoumnis îşi pierduse fiica, Elma, care a murit de asemenea răpusă de cancer. Starea lui de sănătate a început să se înrăutăţească din luna decembrie, iar duminică seara a intrat în comă.