A murit Scott Weiland, fostul solist de la Stone Temple Pilots

Scott Weiland, fostul solist al celebrelor trupe rock Stone Temple Pilots şi Velvet Revolver, a murit, în noaptea de jo spre vineri, la doar 48 de ani. Potrivit unui anunţ postat pe pagina acestuia de Facebook, Scott Weiland a murit in somn, în Bloomington, Minnesota. Informaţia a fost confirmata de soţia cântăreţului, Jamie. Cauza morţii nu a fost încă identificată.

04 dec. 2015, 08:47
A murit Scott Weiland, fostul solist de la Stone Temple Pilots

Scott Weiland urma să susţină în această lună, alături de trupa sa, un turneu care includea concerte în oraşele americane Reno, pe 18 decembrie, şi Napa, pe 19 decembrie. Trupa se afla deja în Minnesota, pentru o serie de concerte la Medina Ballroom.

Potrivit site-ului TMZ.com, Scott Weiland a fost găsit decedat în autocarul de turneu al trupei sale. Rockerul, care împlinise 48 de ani pe 27 octombrie, s-a confruntat în ultimii ani cu dependenţa de droguri şi alcool.

Scott Weiland a înfiinţat trupa Stone Temple Pilots cu fraţii Robert şi Dean DeLeo, alături de care a avut un succes comercial răsunător în anii ’90. În 1993, albumul de debut al formaţiei americane, „Core”, a ajuns până pe locul al treilea în topul Billboard 200, iar, în anul următor, Stone Temple Pilots a înregistrat un succes şi mai mare, graţie albumului „Purple”, care a ajuns pe primul loc în topul Billboard 200 şi a inclus o serie de piese care au devenit celebre, precum „Big Empty”, „Vasoline” şi „Interstate Love Song”.

Scott Weiland a avut mai multe probleme cu justiţia, în principal din cauza dependenţei sale de droguri şi a conducerii automobilului sub influenţa alcoolului. În 1995, a fost condamnat pentru cumpărare de cocaină şi plasat în regim de libertate condiţionată. În 2003 şi în 2007 a fost din nou arestat pentru conducerea automobilului sub influenţa alcoolului şi pentru fugă de la locul accidentului. Scott Weiland s-a internat într-o clinică de dezintoxicare, în 2007, însă nu a reuşit să finalizeze programul.