A murit scriitoarea Anne Rice, autoarea celebrelor cărți ”Interviu cu un vampir” și ”Cronicile vampirilor”

A murit scriitoarea Anne Rice. Autoarea celebrelor cărți ”Interviu cu un vampir” și ”Cronicile vampirilor” avea 80 de ani şi a părăsit această lume înconjurată de familie. Vestea tristă a fost dată de fiul acesteia, Christopher, într-o postare făcută pe reţelele de socializare.

12 dec. 2021, 13:46
A murit scriitoarea Anne Rice, autoarea celebrelor cărți ”Interviu cu un vampir” și ”Cronicile vampirilor”
A murit scriitoarea Anne Rice

A murit scriitoarea Anne Rice „Dragi oameni ai Paginii. Acesta este fiul Annei, Christopher, și mi se rupe sufletul să vă aduc această veste tristă. Mai devreme în această seară, Anne a decedat din cauza complicațiilor rezultate în urma unui accident vascular cerebral. Ne-a părăsit aproape nouăsprezece ani până în ziua în care tatăl meu, soțul ei Stan, a murit.

Imensitatea durerii familiei noastre nu poate fi exagerată. Ca mamă, sprijinul ei pentru mine a fost necondiționat – m-a învățat să-mi îmbrățișez visele, să resping conformitatea și să provoc vocile întunecate ale fricii și îndoielii de sine.

Citeşte şi: Scriitoarea Ileana Vulpescu s-a stins din viață la 88 de ani

A murit scriitoarea Anne Rice

Ca scriitoare, m-a învățat să sfidez limitele genului și să mă predau pasiunilor mele obsesive. În ultimele ei ore, m-am așezat lângă patul ei de spital, uimită de realizările și curajul ei, acoperită de amintirile unei vieți care ne-a dus de pe dealurile dantelate de ceață ale zonei San Francisco Bay, până la străzile magice din New Orleans, până la sclipitoarea vi stas din California de Sud. În timp ce o săruta pe Anne, sora ei mai mică Karen a spus: „Ce plimbare ne-ai dus, copile”. Cred că suntem cu toții de acord. Să ne consolăm cu speranța comună că Anne experimentează acum prima mână răspunsurile glorioase la multe întrebări spirituale și cosmice, căutarea pentru care i-a definit viața și cariera. De-a lungul ultimilor ani, contribuțiile voastre la această pagină i-au adus multă bucurie, alături de un profund sentiment de prietenie și comunitate. Anne va fi îngropată în mausoleul familiei noastre la cimitirul Metairie din New Orleans într-o ceremonie privată. Anul viitor, o celebrare a vieții ei va avea loc în New Orleans. Acest eveniment va fi deschis publicului și va invita participarea prietenilor, cititorilor și fanilor ei care i-au adus atâta bucurie și inspirație de-a lungul vieții”,

a scris fiul scriitoarei pe Facebook.