Fostul preşedinte a murit. Suferea de mulţi ani de o boală de inimă

Publicat: Miercuri, 11 Septembrie 2019 16:05 // Actualizat: Miercuri, 11 Septembrie 2019 16:13 // Sursa: romaniatv.net

Fostul preşedinte indonezian Bacharuddin Jusuf Habibie a murit miercuri, la vârsta de 83 de ani, după ce a fost tratat la spital de o boală de inimă.

"În numele poporului şi guvernului Indoneziei vreau să-mi exprim adâncul regret pentru decesul Profesorului BJ Habibie", a declarat actualul preşedinte indonezian, Joko Widodo. "Domnul Habibie a fost un om de ştiinţă de anvergură mondială, tatăl progresului tehnologic indonezian şi al treilea preşedinte al Indoneziei", a spus Joko.

Anul trecut, Habibie a fost internat la spitalul din Starnberg, lângă Munchen, unde a fost supus unui tratament pentru o valvă cardiacă ce nu funcţiona corespunzător.Habibie a făcut studii de inginerie şi a lucrat în Germania înainte de a se întoarce în Indonezia în 1976, pentru a ajuta la formarea sectorului tehnologic şi industrial al ţării, în guvernul preşedintelui de atunci Suharto.

Habibie este considerat un preşedinte care a democratizat Indonezia, după ce i-a urmat la conducerea ţării lui Suharto, care a demisionat la presiunea străzii în 1998, pe fondul revoltelor cauzate de cea mai mare criză financiară din Asia.

El a fost preşedinte al Indoneziei din mai 1998 până în octombrie 1999.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bacharuddin Jusuf Habibie boală de inimă preşedinte preşedinte mort
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
28 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H