Fostul preşedinte a murit. Suferea de mulţi ani de o boală de inimă

Fostul preşedinte indonezian Bacharuddin Jusuf Habibie a murit miercuri, la vârsta de 83 de ani, după ce a fost tratat la spital de o boală de inimă.

11 sept. 2019, 13:05

„În numele poporului şi guvernului Indoneziei vreau să-mi exprim adâncul regret pentru decesul Profesorului BJ Habibie”, a declarat actualul preşedinte indonezian, Joko Widodo. „Domnul Habibie a fost un om de ştiinţă de anvergură mondială, tatăl progresului tehnologic indonezian şi al treilea preşedinte al Indoneziei”, a spus Joko.

Anul trecut, Habibie a fost internat la spitalul din Starnberg, lângă Munchen, unde a fost supus unui tratament pentru o valvă cardiacă ce nu funcţiona corespunzător.

Habibie a făcut studii de inginerie şi a lucrat în Germania înainte de a se întoarce în Indonezia în 1976, pentru a ajuta la formarea sectorului tehnologic şi industrial al ţării, în guvernul preşedintelui de atunci Suharto.

Habibie este considerat un preşedinte care a democratizat Indonezia, după ce i-a urmat la conducerea ţării lui Suharto, care a demisionat la presiunea străzii în 1998, pe fondul revoltelor cauzate de cea mai mare criză financiară din Asia.

El a fost preşedinte al Indoneziei din mai 1998 până în octombrie 1999.