A murit un sportiv de legendă, un simbol al Americii. A fost primul afro-american care a jucat în NFL

Wallace Triplett, primul sportiv afro-american care a evoluat în liga profesionistă de fotbal american, NFL, a murit joi la vârsta de 92 de ani.

08 nov. 2018, 20:20
A murit un sportiv de legendă, un simbol al Americii. A fost primul afro-american care a jucat în NFL

Wallace Triplett a jucat în NFL pentru Detroit Lions şi Chicago Cardinals. El s-a născut pe 18 aprilie 1926, în La Mott, Pennsylvania, o suburbie a oraşului Philadelphia, în familia unui factor poştal. Abilităţile sale sportive dovedite în timpul şcolii i-au determinat pe cei de la Universitatea din Miami să-i ofere o bursă „în alb”, fără să bănuiască vreo clipă că Triplett ar fi de culoare. Când l-au văzut în carne şi oase, oficialii Universităţii i-au retras imediat bursa, iar în toamna lui 1945 el avea să se înscrie la Penn State University.

Alături de Dennis Hoggard, Wallace Triplett a dus faima Penn State University în ceea ce priveşte fotbalul american. În 1948 a devenit primul afro-american care a jucat în Cotton Bowl Classic, meciul campioanelor conferinţelor de sud-vest şi de sud-est din fotbalul american.

Ca fapt divers este de remarcat că în 1946 Penn State University a anulat meciurile pe care trebuia să le dispute contra Universităţii din miami în timpul sezonului regulat, din cauza politicilor rasiste ale acestei instituţii de învăţământ.