A murit un super-boxer, fost campion mondial la profesionişti. Francisc Vaştag l-a învins în finala Europenelor din 1996

Fostul campion mondial de box Markus Beyer a murit luni, la doar 47 de ani, într-un spital din Berlin. El a fost deţinător al titlului la categoria supermijlocie, în versiunea WBC, iar la amatori a reprezentat Germania la Olimpiadele din 1992, de la Barcelona, şi 1996, de la Atlanta.

04 dec. 2018, 18:56

Markus Beyer, supranumit „Boom Boom”, s-a născut pe 28 aprilie 1971, la Erlabrunn, în Saxonia, iar în palmaresul său de boxer amator figurează bronzul la Mondialele din 1995 şi argintul la Europenele din 1996, când a fost învins în finala de la Vejle de românul Francisc Vaştag. Beyer avea să-şi ia revanşa la Olimpiada de la Atlanta, când l-a învins pe Vaştag în primul tur, dar s-a oprit în sferturi, fiind eliminat de kazahul Iermahan Ibraimov.

După Olimpiadă a trecut la profesionism, unde a câştigat primul său titlu pe 23 octombrie 1999, câştigând meciul cu Richie Woodhall, campionul WBC la supermijlocie. Şi-a apărat titlul cu succes în faţa lui Leif Keiski, dar l-a pierdut apoi în faţa lui Glenn Catley.

Pe 5 aprilie 2003 a recuperat centura de campion, dar victoria sa obţinută în faţa lui Eric Lucas a fost una contestată, iar mai târziu chiar s-a dovedit că echipa sa a trişat şi a obţinut bunăvoinţa arbitrilor pentru a-i da o decizie favorabilă lui Beyer.

Ultima oară când a fost deposedat de centura de campion a fost pe 14 octombrie 2006, când Michel Kessler l-a făcut KO în repriza a 3-a.

Markus Beyer a murit la 47 de ani într-un spital din Berlin, „în urma unei scurte dar intense suferinţe”, a anunţat postul de televiziune MDR, acolo unde Beyer a lucrat din 2015 ca expert.