A murit unul dintre cei mai mari oameni politici de după Al Doilea Război Mondial. A fost premier al Japoniei

Publicat: Vineri, 29 Noiembrie 2019 09:22 // Actualizat: Vineri, 29 Noiembrie 2019 09:33 // Sursa: romaniatv.net

Fostul premier japonez Yasuhiro Nakasone a murit vineri, la un spital din Tokyo. El a fost cel care a revitaliza într-un mod spectaculos economia Japoniei şi a dus ţara spre o apropiere militară faţă de Statele Unite. Yasuhiro Nakasone avea 101 ani.

Yasuhiro Nakasone a condus Guvenul de la Tokyo în perioada 1982-1987, consolidând capitalul de imagine al Japoniei în plan extern prin relațiile diplomatice pe care acesta le întreținea, cu precădere cea cu Washingtonul, și prin reformele pe care le-a instituit, luptându-se cu dimensiunea birocratică a statului.

Fostul premier Nakasone a eșuat însă a-și îndeplini visul său legat de propria guvernare ce consta în revizuirea constituției „pacifiste" a Japoniei pentru a clarifica statusul ambiguu al armatei în cadrul arhitecturii de putere și pentru a consolida rolul țării sale în plan extern.

Născut pe 27 mai 1918, ca fiu al unuii vânzător de lemne, Yasuhiro Nakasone şi-a început cariera ca un aprig naţionalist, denunţând vehemen ocupaţia americană între anii 1945 şi 1952, însă în anii '80 a devenit foarte apropiat de preşedintele american de atunci, Ronald Reagan.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
premier mort prim-ministru Japonia Ronald Reagan Yasuhiro Nakasone
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7785
RON
06 Dec
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H