A murit unul dintre mafioţii legendarii ai României. Fostul marinar patrona o echipă de fotbal şi era tovarăş cu premierul

A murit Doru Popa, alias Ciumecu’, unul dintre legendarii ”mafioți” ai României! Fostul marinar patrona o echipă de fotbal, Rowville Eagles Soccer Club, și era ”tovarăș” la cataramă cu ex-premierul Australiei Kevin Rudd. ”Tăticul tuturor șmecherilor” se retrăsese de ani buni la Antipozi.

31 mai 2019, 08:16

În anii ’80, legea în Constanţa o făceau clanurile de interlopi, cel mai cunscut dintre ele fiind Săceanu, care stăpânea de-a dreptul litoralul, sccrie cancan.ro. Cei din „garda veche” nu au uitat însă nici acum de un personaj teribil care l-a îngenuncheat pe Săceanu: Doru Popa.

„Tăticul tuturor şmecherilor”, „jupânul la toţi” sau „legenda Constanţei” – aşa era descris misteriosul Doru Popa – dispăruse de ani buni din România și se stabilise în Australia. După ce s-a mutat în Melbourne, s-a căsătorit cu Danijela Dojcinovic, o australiancă foarte bogată, care avea o herghelie de cai de curse.

Citeşte şi Cerul nopţii s-a luminat în Australia din cauza unui meteorit care a intrat în atmosfera Pământului VIDEO

S-au despărțit, însă, după trei ani. Milionar în dolari, Doru Popa a cumpărat două restaurante. Pe unul l-a făcut cu specific românesc. Ulterior a ajuns patronul echipei de fotbal Rowville Eagles Soccer Club. Și-a înființat chiar și o companie de detectivi particulari şi securitate, care i-a mers excelent.

A murit cu un mare regret

A reuşit să îşi construiască o viaţă fără griji în scurt timp, dar visa să revină în România pentru câteva „afaceri neterminate”. Din păcate pentru el, nu a mai apucat.

Doru Popa era super-prieten cu Kevin Rudd, un fost politician care a fost numit de două ori în funcția de prim-ministru al Australiei, între anii 2007–2010 și în anul 2013. Acesta, la rândul lui, este, probabil, devastat de decesul celui supranumit „Tăticul tuturor șmecherilor”.

Și-a bătut măr rivalul!

Doru Popa Ciumecu’ a fost un șmecher în adevăratul sens al cuvântului. În timpul unei partide de barbut, l-a bătut crunt pe Săceanu cel bătrân, liderul celui mai cunoscut clan de interlopi din Constanța în anii ’80. În urma corecției fizice, victima a ajuns la spital, iar după externare a trăit cu o placă de titan în cap.

„Doru Popa i-a fript pe toți!”

A fost momentul în care Doru Popa, fost marinar, și-a câștigat titulatura de boss al Constanței. „Toţi cei din garda veche ştiu cine a fost Săceanu, dar nu uitaţi că mai tare ca el în perioada ’80-’90 a fost Doru Popa. Pe vremea aia cel mai ciumec din ţară a fost Nichita Cezar care era bucureştean, dar şi el a recunoscut că Doru Popa este jupânul la toţi. Doru i-a fript cam pe toţi. Pe vremea aia a fost considerat cel mai tare din ţară”, ne-a povestit un constănţean care cunoaşte bine istoria clanurilor din oraş.

Şi nu e singurul care vorbeşte în acest mod despre regretatul Doru Popa. „A fost un şmecher adevărat în anii 80-90, a fost tăticul tuturor şmecherilor din garda veche din toată ţara, un constănţean care a ştiut să se impună în faţa multor smecheri din ţară la acea vreme, Săceanu, la rândul său, a fost și va fi o legendă a Constanţei, însă în faţa lui Doru Popa a fost întodeauna copil mic. Cei din garda veche ştiu absolut toţi cine a fost Doru Popa și de ce a fost omul capabil!”, ne-a mai spus un altul.