A murit unul dintre marii dascăli ai României

Publicat: Joi, 21 Februarie 2019 09:37 // Actualizat: Joi, 21 Februarie 2019 10:04 // Sursa: romaniatv.net

Universitatea „Valahia” din Târgovişte se află în doliu. Profesorul Constantin Ghiţă, unul dintre fondatorii Universităţii Valahia, a murit, la vârsta de 67 de ani.

"A plecat dintre noi cel care a fost Constantin GHIŢĂ, profesor universitar doctor, un dascăl iubit de comunitatea academică, unul din membii fondatori ai Universităţii „Valahia” din Târgovişte. Născut la data de 19 iunie 1951, Constantin Ghiţă a fost un renumit matematician şi profesor. A terminat Facultatea de Matematică-Mecanică la Universitatea din Bucureşti (1974). Între anii 1975 – 1987 a lucrat ca matematician, mai apoi ca programator la Combinatul de Oţeluri Speciale din Târgovişte. În 1977 îşi începe activitatea de cadru didactic la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. A devenit doctor în matematici în 1981”, se arată într-un comunicat al UVT.  

În 1991 a pus bazele Colegiului Tehnic şi Economic de la Târgovişte, aparţinând Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, ca în anul 1992 să facă parte din grupul de iniţiativă constituit pentru înfiinţarea Universităţii „Valahia” din Târgovişte.    În perioada 1992 – 2002, a deţinut funcţia de director al Colegiului Universitar Tehnic, contribuind la organizarea şi coordonarea activităţilor didactice şi la perfecţionarea procesului de învăţământ. În 1995, Academia Română i-a conferit premiul Gheorghe Lazăr, pentru lucrarea „Metalurgie matematică”. A fost membru al Societăţii de Ştiinţe Matematice, filiala Dâmboviţa (1997), membru al American Mathematical Society, SUA (1999), membru al Society of Difference Equations (2007).   Constantin Ghiţă a avut un rol foarte important în lumea academică, în calitatea sa de prorector al Universităţii „Valahia” din Târgovişte (2002-2012). De-a lungul anilor a predat ca profesor invitat la: Universitatea Savoy Mont Blanc – Chamberry, Franţa; Universitatea Wroclaw, Polonia; Universitatea Bretagne Occidentale – Brest, Franţa; Universitatea din Angers, Franţa.   Profesorul Constantin Ghiţă a publicat de-a lungul timpului 15 cărţi, peste 70 de lucrări ştiinţifice, peste 87 de rapoarte ştiinţifice la manifestări naţionale şi internaţionale.   

"Nu a dispărut din viaţa universitară, pentru că spiritul lui a rămas printre noi, prietenii lui. La ceasul dureros al despărţirii, cu conştiinţa nimicniciei noastre, dar cu sentimentul durabil al eternităţii faptelor, aducem un ultim omagiu lui Constantin Ghiţă, săpând amintirea lui în sufletele noastre. Transmitem sincere condoleanţe familiei  îndoliate. Corpul neînsufleţit va fi depus joi, 21 februarie, la Capela Bisericii Stolnicului, iar slujba de înmormântare va avea loc vineri, 22 februarie, la aceeaşi biserică, începând cu ora 12:00. Dumnezeu să-l odihnească”, se mai arată în document.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit Constantin GHIŢĂ Universitatea Valahia
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7627
RON
22 May
noapte 12 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H