A murit unul dintre MARII oameni ai lumii. Moştenirea sa este de nepreţuit

Fotograful britanic Terry O'Neill, cunoscut în special datorită colaborării cu formaţiile The Beatles şi The Rolling Stones, a decedat sâmbătă, la vârsta de 81 de ani, în urma unei îndelungate suferinţe, informează Press Association.

17 nov. 2019, 12:13
A murit unul dintre MARII oameni ai lumii. Moştenirea sa este de nepreţuit

Un purtător de cuvânt al Iconic Images, care reprezintă arhiva fotografică impresionantă a lui Terence ‘Terry’ O’Neill, a anunţat decesul artistului. „Terry a fost o persoană de excepţie, spirit ager şi fermecător. Orice persoană care a fost suficient de norocoasă să-l cunoască sau să lucreze cu el poate confirma generozitatea şi modestia care îl caracterizau”, a declarat acesta.

Terry O’Neill este „unul dintre fotografii emblematici din ultimii 60 de ani”, iar fotografiile sale „legendare” vor rămâne „pentru totdeauna imprimate în amintirea, inimile şi minţile noastre”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Una dintre cele mai recente apariţii publice ale fotografului a fost în cadrul unei ceremonii organizată în luna octombrie la Palatul Buckingham când s-a numărat printre personalităţile înnobilate de ducele de Cambridge. Terry O’Neill, numit Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE) datorită serviciilor aduse fotografiei, a suferit multă vreme în urma cancerului la prostată şi a fost prezent la ceremonie în scaun cu rotile. El a declarat cu această ocazie că titlul primit „depăşeşte orice mi s-a întâmplat în viaţă”, scrie Agerpres.