A murit Zoleka, nepoata lui Nelson Mandela, la 43 de ani. Avea cancer de mai bine de zece ani

Zoleka Mandela, nepoata lui Nelson Mandela, s-a stins din viață la vârsta de 43 de ani.

26 sept. 2023, 16:58
A murit Zoleka, nepoata lui Nelson Mandela, la 43 de ani. Avea cancer de mai bine de zece ani

Zoleka Mandela a murit luni seara, înconjurată de prieteni și rude. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al familiei primului președinte ales în mod democratic în Africa de Sud. Femeia a fost diagnosticată cu cancer la sân la 32 de ani. A mers la medic o perioadă lungă de timp și a primit tratament, dar ulterior boala a revenit.

Citește și Olena Zelenska, cea mai mare susținătoare a soțului pentru noul mandat de președinte al Ucrainei: „Depinde dacă societatea îl va mai vota”

Nepoata lui Mandela a anunțat anul trecut că are cancer la mai multe organe.

Zoleka Mandela a devenit cunoscută pentru detalierea tratamentului pentru cancer. A vorbit deschis despre istoria dependenței de droguri, despre lupta cu depresia și abuzul sexual cu care s-a confruntat în copilărie.

A făcut și o campanie pentru siguranța rutieră după ce fiica ei de 13 ani a fost omorâtă într-un accident de mașină în 2010. Apoi, a pierdut un fiu care s-a născut prematur. Femeia era mama a trei copii.

Ea e cea care scris o autobiografie numită „When Hope Whispers”. La vârsta de 10 ani, bunicul ei a fost eliberat din închisoare în 1990, după 27 de ani de detenție. Nelson Mandela și-a pierdut viața la 95 de ani, în 2013.

Citește și Fostul preşedinte comunist italian Giorgio Napolitano a murit la 98 de ani