„A patra doză de vaccin creşte de cinci ori nivelurile de anticorpi”. Premierul Israelului anunţă că al doilea „booster” este sigur

A patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 creşte de cinci ori nivelurile de anticorpi la o săptămână după ce este administrată, a declarat marţi prim-ministrul israelian Naftali Bennett, citând concluziile preliminare ale unui studiu realizat în Israel.

04 ian. 2022, 17:17
„A patra doză de vaccin creşte de cinci ori nivelurile de anticorpi”. Premierul Israelului anunţă că al doilea „booster” este sigur

„La o săptămână după a patra doză, ştim acum cu un grad înalt de certitudine că cea de-a patra doză este sigură”, a declarat Naftali Bennett la Sheba Medical Center, unde cea de-a doua doză „booster” este administrată în cadrul unui studiu clinic realizat pe angajaţi din sistemul medical, în contextul creşterii la nivel naţional a infectărilor provocate de noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2.

A doua informaţie: Ştim că la o săptămână după administrarea celei de-a patra doze, vedem o creştere de cinci ori a numărului de anticorpi în organismul persoanei vaccinate„, a adăugat prim-ministrul israelian.

Citeşte şi Record mondial de infectări într-o singură zi, peste un milion de cazuri în SUA. În Israel creşterea este de 242% într-o săptămână

Cel mai probabil, acest fapt înseamnă o creştere semnificativă a protecţiei oferite împotriva infectărilor, spitalizărilor şi simptomelor severe„, a adăugat Naftali Bennett.

Israel a jucat un rol principal în rândul statelor care au studiat efectele vaccinurilor anti-COVID-19, fiind totodată ţara cu cea mai rapidă campanie de vaccinare cu două doze a populaţiei sale în 2021 şi una dintre primele ţări din lume care au început să administreze doze de rapel („booster”).

Citeşte şi Particularităţile valului 5 provocat de Omicron. Managerul Spitalului Universitar: „Vor fi forme medii spre agresive la un număr mai mare de persoane”

În prezent, Israelul administrează cea de-a patra doză a vaccinului Pfizer-BioNTech persoanelor de peste 60 de ani, angajaţilor din sectorul medical şi pacienţilor cu imunitate compromisă.