A picat acordul pentru achiziția de corvete. Anunţ oficial de la MApN

MApN a anunţat că procedura de achiziţie de corvete multifuncţionale a fost anulată. Decizia anulării procedurii specifice a fost comunicată celor trei ofertanţi.

08 aug. 2023, 18:45
A picat acordul pentru achiziția de corvete. Anunţ oficial de la MApN

MApN anunță că a fost anulată procedura de achiziționare de corvete.  ”Autoritatea contractantă din Ministerul Apărării Naționale a aprobat luni, 7 august, anularea procedurii specifice aferente Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”, propusă prin raport de comisia de evaluare constituită în baza H.G. nr. 48 din 15 februarie 2018.

Cele mai puternice armate din lume, în 2022. Unde se află România în acest clasament

Decizia de anulare a procedurii specifice a fost luată în baza dispozițiilor secțiunii B.I, punctul 4, literele f) și g), coroborat cu dispozițiile secțiunii B.II, litera c), punctul 10, din H.G. nr. 48/2018, întrucât ofertantul declarat câștigător nu a semnat acordul-cadru în termenele solicitate de autoritatea contractantă și nu au fost identificate fondurile necesare declarării ca fiind câștigător a operatorului economic de pe locul următor.

Decizia anulării procedurii specifice a fost comunicată celor trei ofertanți marți, 8 august” anunță MApN. Armata Română încearcă, de patru ani, să semneze contractul pentru achiziția celor patru corvete. Contractul se ridica la 1,2 miliarde de euro. În 2019, a fost atribuit francezilor de la Naval Group în asociere cu șantierul naval Constanța, dar consorțiul a amânat de mai multe ori termenul de semnare a contractului cu partea română.

SURSE DIPLOMATICE: Franţa caută să obţină cât mai multe contracte militare profitabile cu statul român

Legea prevede ca următoarea firmă care a licitat să devină câștigătoare, fiind vorba despre olandezii de la Damen. Deși a depus o ofertă de 1,255 mld. de euro la acea vreme, compania olandezilor se pare că nu are fondurile necesare pentru a fi declarată câștigătoare odată cu anularea contractului cu Naval Group.  Astfel, întreaga procedură a fost anulată.