A pornit în dribling spre CM 2014, dar a fost ucis de o maşină. Drama unui microbist american

Un bărbat care încerca să meargă cu o minge de fotbal la picior de la Seattle la Sao Paolo, în onoarea turneului final al CM 2014, din Brazilia, a fost lovit de o maşină şi omorât, la doar 14 zile de începutul călătoriei sale, în oraşul american Lincoln City, din statul Oregon. Richard Swanson avea 42 de ani şi plănuise să viziteze 11 ţări în periplul său.

15 mai 2013, 14:34
A pornit în dribling spre CM 2014, dar a fost ucis de o maşină. Drama unui microbist american

Richard Swanson şi-a început călătoria pe data de 1 mai, la Seattle şi spera să ajungă la timp în Brazilia, la Sao Paolo, pentru Campionatul Mondial din 2014. El îşi pierduse anul trecut slujba de designer grafic şi cum nu a reuşit să-şi găsească alt loc de muncă a decis să îşi îndeplinească visul de o viaţă şi să meargă pe jos la Cupa Mondială, un drum lung de peste 16.000 de km.

Nu îmi pasă ce se va întâmpla. Oricând de nebunească pare ideea, eu voi încerca să driblez pe toată lumea până în Brazilia. Va fi felul meu de a onora Cupa Mondială„, spunea el. Aventura lui s-a sfârşit însă numai după 14 zile, în în statul american Oregon.

Potrivit poliţiei, Swanson se afla la marginea oraşului Lincoln City când a fost lovit din spate de o maşină condusă de un bărbat în vârstă de 52 de ani. La scurt timp după accident, el avea să moară, la spital.