A renunţat la America unde juca în telenovele pentru a vinde brânză în România. Povestea fascinantă a unui ardelean

A renunţat la America de Sud şi s-a întors la Sibiu, ca să facă brânză de capră. Este povestea unui ardelean care a lăsat viaţa la tropice şi, alături de soţia lui columbiancă, a combinat reţetele columbiene cu cele tradiţional româneşti şi face acum cele mai bune sortimente de brânză.

11 iun. 2016, 09:46
A renunţat la America unde juca în telenovele pentru a vinde brânză în România. Povestea fascinantă a unui ardelean

Ardeleanul Toma şi-a cunoscut soţia în Columbia, lângă capitala Bogota. Nu a putut să stea departe de ţară prea mult, aşa că a convins-o pe Tannia să vină cu el în România.

„Sunt foarte mari diferenţele faţă de Europa, e foarte frumos, e climă tropicală, e cald, dar te trage, nu poţi să stai la infinit”, povesteştr românul.

Cei doi au pornit şi o afacere. Au combinat reţete de brânză din Columbia şi România şi acum sunt renumiţi în zonă pentru lactatele pe care le vând.

În Columbia, Toma a jucat inclusiv în telenovele, dar nu ar renunţa pentru nimic la viaţa sa de acum.

„Dacă am pune punctul de vedere financiar, este mai bine să joci în telenovele… dacă am pune plăcerea de a trăi bine şi sănătos, e mai bine la ţară”, mai povesteşte ardeleanul.

Pentru Tannia, schimbarea a fost greu de suportat la început. Altă ţară, altă cultură, altă climă. Dar acum columbianca se simte deja de-a noastră.

Cei doi au împreună o fetiţă pe care vor să o crească departe de aglomeraţia oraşului, iar pe viitor Toma şi Tannia vor că mica lor fermă să se transforme într-un loc de recreere pentru turişti.