A riscat și a câștigat. Eleva care a obținut punctaj maxim la BAC după contestație. „Știam că am lucrarea perfectă. Mi s-a făcut dreptate”

Mulți dintre elevii care au făcut contestații după notele obținute la BAC au avut parte de surprize. Unii au trăit cea mai mare bucurie, iar pentru alții "surpriza" a fost destul de neplăcută.

10 iul. 2023, 13:19
A riscat și a câștigat. Eleva care a obținut punctaj maxim la BAC după contestație. „Știam că am lucrarea perfectă. Mi s-a făcut dreptate”

A riscat și a câștigat la BAC. O absolventă de liceu din Ploiești a decis să facă contestație după ce a văzut cât a primit la proba de Logică a examenului de Bacalaureat.

Alexia Isvoranu a absolvit Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Ploieşti și a obținut nota 9.55. Deși e o notă foarte mare, tânăra a fost convinsă că lucrarea ei merita punctaj maxim, așa că a riscat și a făcut contestație.

Citește și Admitere 2023. Modificări majore pentru elevi! Se schimbă modul de repartizare în licee

După contestație, Alexia a primit punctajul maxim și și-a bucurat întreaga familie, inclusiv pe profesoara cu care s-a pregătit.

„Știam că am lucrarea perfectă, am discutat cu profesoara mea și am decis să fac contestație. Mi se luaseră pe nedrept acele sutimi. În viață, când e vorba de ce e corect, dacă nu riști, nu câștigi. Iar mie consider că mi s-a făcut dreptate. Cu toată modestia, teza mea la logică a fost perfectă și meritam 10”, a mărturisit tânăra. Se poate mândri acum că este printre cei 7 elevi de 10 la BAC 2023 din judeţul Prahova, potrivit Observatorul Prahovean.

Elevul care a vrut 10 la BAC și a depus contestație. Cât a primit ulterior

Un alt elev, de această dată din Cluj, și-a dorit punctaj maxim la Bacalaureat, motiv pentru care a decis să facă contestație. De această dată, asumarea riscului nu a dus chiar către rezultatul dorit.

Citește și Admitere 2023. Lista facultăţilor în funcţie de taxă. Diferenţe uriaşe între stat şi privat

Elevul a luat nota 9.95 la examenul de Limba și Literatura Română, iar în urma contestației a luat 9,6. La fel a procedat la Biologie, unde inițial luase 9,8, iar ulterior s-a trezit cu 9,7.

Înainte de contestaţii, elevul avea media generală la examenul de Bacalaureat 2023 de 9,91. După recorectarea celor două lucrări, media sa a scăzut la 9,76. Astfel, în loc să fie primul elev ca şi medie din liceul său, tânărul a picat pe locul al treilea, fiind devansat de alţi doi colegi.