Uniunea Europeană este "pregătită" pentru posibilitatea de a-şi imuniza populaţia cu a treia doză de vaccin Pfizer/BioNtech împotriva noului coronavirus. Aceasta este şi propunerea înaintată şi de fabricanţii serurilor.
:format(webp):quality(80)/https://www.romaniatv.net/wp-content/uploads/2021/05/pfizer.jpg)
Comisarul european pentru Sănătate şi Securitate alimentară, Stella Kyriakides, a vorbit despre măsurile pregătite la nivelul UE pentru administrarea celei de-a treia doză a vaccinului Pfizer.
„Suntem deja pregătiţi pentru cazul în care va fi nevoie, atât la nivel european, cât şi în termeni de strategie europeană de achiziţie comună şi de distribuire a vaccinurilor
Lucrăm la acest lucru în continuare, dar decizia în această chestiune se va baza pe ştiinţă”, a declarat comisarul european pentru Sănătate, în cadrul unei conferinţe de presă de la Madrid alături de ministrul spaniol al sănătăţii, Carolina Darias, conform Agerpres.
A treia doză a vaccinului Pfizer ar putea deveni realitate şi în România din cauza variantei delta
Stella Kyriakides a mai precizat că „lucrează constant cu Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) pentru a adopta o poziţia în viitoarele săptămâni sau luni.
De altfel, comisarul cipriot a avertizat că UE este „într-o situaţie foarte fragilă din cauza creşterii numărului de cazuri pe care o constatăm în numeroase state membre din cauza variantei Delta”.
„Nu este momentul pentru relaxare”, a insistat comisarul european pentru Sănătate şi Securitate alimentară, conform sursei citate.
Avertismentul lansat de Kyriakides vine în contextul în care, la nivel european, 65% dintre cetăţeni au primit o primă doză, iar 47% pe amândouă.
Joi, laboratoarele Pfizer şi BioNTech au anunţat că vor înainta „rezultate încurajatoare ale testelor în curs pentru o a treia doză de vaccin actual” autorităţilor de reglementare din SUA şi Europa.
Cele două companii consideră că o treia doză ar putea întări nivelul de anticorpi împotriva virusului şi împotriva variantei Delta, foarte contagioasă.
De asemenea, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat vineri introducerea inflamaţiilor cardiace drept posibil efecte secundare ale vaccinurilor mARN împotriva COVID-19 de la Pfizer şi Moderna, conform agenţiei Reuters. Astfel, EMA recomandă ca miocarditele şi pericarditele să fie trecute în prospectul vaccinurilor produse de Pfizer şi Moderna drept noi efecte secundare.
Citeşte şi: Efecte adverse grave ale vaccinurilor Pfizer şi Moderna. EMA cere avertismente clare în prospecte
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20