A ucis trei militari, trei copii şi un profesor. Un deţinut radicalizat a fost expulzat din Franţa în Rusia

Franţa a expulzat vineri în Rusia un cetăţean radicalizat care se afla în închisoare pentru că nu a respectat condiţiile de arest la domiciliu, relatează Le Figaro online.

10 sept. 2016, 11:12
A ucis trei militari, trei copii şi un profesor. Un deţinut radicalizat a fost expulzat din Franţa în Rusia

Deţinutul radicalizat care a fost expulzat din Franţa în Rusia ucisese, în 2012, trei militari, trei copii evrei şi pe unul dintre profesorii acestora.

Franţa a expulzat vineri în Rusia un cetăţean radicalizat care se afla în închisoare pentru nerespectarea condiţiilor de arest la domiciliu, relatează Le Figaro online, citat de Mediafax.

Această măsură a fost luată „ţinând cont de ameninţarea gravă la adresa ordinii publice reprezentată de menţinerea acestui individ radicalizat pe teritoriul francez”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne, scrie Mediafax.

Citeşte şi Interlop periculos lăsat în libertate de judecători

Mansur Kudusov în vârstă de 25 de ani şi de origine cecenă, a ajuns în Franţa cu părinţii săi când era minor şi a obţinut statutul de refugiat. El este suspectat că ar fi coordonat un site islamist care făcea apel al comiterea de atentate.

El a fost arestat în anul 2012 după ce a ucis trei militari, trei copii evrei şi pe unul dintre profesorii acestora în oraşele franceze Montauban şi Toulouse, apoi plasat în arest la domiciliu în comuna Die din departamentul Drôme.