A ULUIT o lume-ntreagă: Băiatul cu MÂINI de 12 KILOGRAME VIDEO

Un băieţel de 8 ani, din India, i-a stupefiat pe medici cu mâinile sale diforme şi uriaşe. Copilul suferă de o boală rară, care face ca mâinile lui să fie foarte mari şi grele, cântărind peste 12 kilograme.

20 aug. 2014, 19:51
A ULUIT o lume-ntreagă: Băiatul cu MÂINI de 12 KILOGRAME VIDEO

O boală rară a făcut ca mâinile copilului să se dezvolte exagerat în comparaţie cu celelalte părţi ale corpului, astfel încât să ajungă la proporţii greu de imaginat, cântărind peste 12 kilograme, scrie Daily Mail.

Din cauza malformaţiei, Kaleem nu este în stare să facă nici cele mai simple operaţiuni, cum ar fi, de pildă, să îşi lege şireturile sau să mănânce cu tacâmuri. La naştere, mâinile băiatului erau de două ori mai mari decât ale unui copil normal, după cum a povestit mama sa, Haleema, o femeie de 27 de ani.

Kaleem este frecvent ţinta răutăţilor celorlalţi copii, care râd de el şi îl insultă. Nici adulţii nu sunt mai prejos. „Nu merg la şcoală pentru că profesoara mi-a spus că ceilalţi copii se sperie de mine când îmi văd mâinile”, a povestit băiatul. „Unii dintre ei spun „Hai să îl batem pe băiatul cu mâinile mari … şi chiar vin după mine să mă bată”… a mai spus el.

Citeşte şi Ce spun mâinile tale despre tine

La început, specialiştii au crezut că mâinile uriaşe ale micul indian Kaleem sunt rezultatul unei proaste funcţionări a sistemului endocrin al băiatului, cel mai probabil, a glandei tiroide. Alţi medici cred că este vorba mai degrabă despre un limfangiom sau hamartom, care ambele sunt operabile. Prima este o boală a sistemului limfatic ce se manifestă prin inflamaţii ale diferitelor părţi ale corpului, iar cea de-a doua este o tumoare care apare acolo unde organismul produce un exces de ţesut.

Dar familia lui Kaleem este foarte săracă şi abia câştigă 40 de dolari pe lună. Din această cauză, nu îşi permite să îi plătească tratament şi intervenţie chirurgicală. Dar până atunci, medicii trebuie să îi stabilească un diagnostic precis, iar acesta presupune efectuarea unor analize genetice costisitoare. Între timp, mâinile băuiatului vor continua să crească.