Cel mai neînfricat britanic: A urcat în punctul cel mai înalt al arcadei metalice a stadionului Wembley

Un britanic în vârstă de 24 de ani, James Kingston, a devenit marți prima persoană care a reușit să se urce până pe cel mai înalt punct al celebrei arcade metalice care acoperă stadionul Wembley, din Londra, scrie ziarul spaniol 'ABC', prezentând imagini și o scurtă înregistrare video a temerarei ascensiuni până la o înălțime de 134 de metri.

09 iun. 2015, 20:38

Cunoscut deja pentru alte misiuni ce păreau imposibile, precum aceea de a se urca pe Turnul Eiffel, din Paris, și pe unul dintre cei mai înalți zgârie-nori din Dubai, Kingston a fost asigurat marți cu o simplă coardă și a avut asupra lui doar cameră video 4 G și un prelungitor pentru selfie. Ajuns în punctul cel mai înalt, a făcut fotografii ale orașului și stadionului, unele dintre acestea fiind postate apoi pe contul de Facebook al marelui stadion londonez.

‘Am visat să mă văd în punctul de maximă înălțime de pe arcada de la Wembley (…) încă de acum opt ani, când s-a deschis acest nou stadion’, a declarat James Kingston după ce a revenit la nivelul solului, potrivit Agepres.

Vechiul stadion Wembley a fost demolat în 2002, iar actuala construcție, având la bază planurile celebrului arhitect Norman Foster, a fost inaugurată în 2007, ca parte a instalațiilor realizate pentru Jocurile Olimpice din 2012.

‘Niciodată nu am avut mai mult senzația că sunt pe acoperișul lumii decât atunci când am stat pe partea superioară a arcadei de la Wembley’, a mărturisit aventurierul urban, care, spre deosebire de alte ocazii, a beneficiat de autorizație pentru escalada sa din capitala britanică.