A vrut să cumpere un smartphone la reducere de la un magazin Altex, dar angajații l-au refuzat. Sancțiunea dată de comisarii ANPC

Magazinul Altex din cartierul Vest din Ploiești a fost sancționat de ANPC, după ce angajații au refuzat, în luna octombrie, să vândă unui ploieștean un telefon aflat la reducere.

13 dec. 2022, 13:48
A vrut să cumpere un smartphone la reducere de la un magazin Altex, dar angajații l-au refuzat. Sancțiunea dată de comisarii ANPC

A vrut să cumpere un smartphone la reducere de la un magazin Altex, dar angajații l-au refuzat. Telefonul respectiv era la promoție și costa cu 1000 de lei mai puțin decât valoarea lui reală. Ploieșteanul a reclamat ulterior situația la OPC Prahova și a reușit să intre în posesia telefonului, un Iphone 13 Pro Max 128 GB, la prețul pe care îl văzuse în magazin, 4 799,90 lei.

Inspectorii prahoveni au început verificările și și-au dat seama că cele reclamate se confirmă. Magazinul a fost sancționat contravențional după cele întâmplate.

La câteva zile după incident, ploieșteanul a povestit că, după ce a intrat în posesia telefonului, reprezentanții Altex au încercat să-l convingă să-și retragă plângerea, însă nu a acceptat.

„Ieri (n.r. 15 octombrie) am încercat să cumpăr un produs expus (Demo) de la Altex din Vest. Conform etichetei, prețul redus era valabil începând cu data de 15/10/2022, până pe 14/02/2023. Surpriza a venit când, încercând să îl cumpăr, mi s-a spus sec de către angajații magazinului ca nu se poate vinde, indiferent de ceea ce este scris pe eticheta la raft. Că au primit o informare internă și nu vând acel produs. Întrebarea mea este: de ce mai există preț expus la raft și termen de valabilitate al unei campanii, dacă ei nu vor să vândă acel produs? Mie mi se pare a fi o înșelătorie. Le-am făcut reclamație în magazin, pe site si la OPC”, a povestit ploieșteanul pentru Observatorulph.

Răspunsul primit de ploieștean de la comisarii OPC, după incidentul de la Altex

Bărbatul a primit răspunsul comisariilor OPC, care i-au dat dreptate și care l-au informat că magazinul a fost sancționat.

„Referitor la reclamația dumneavoastră înregistrată la CJPC Prahova cu nr. 8701, împotriva SC ALTEX Romania „SRL Magazin Ploiesti Billa, str. Libertății, nr. 4, cu privire la produsul „iPHONE 13 PRO MAX…”, în conformitate cu art. 8, alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, vă comunicăm ca petiția dumneavoastră a fost concluzionată ca find întemeiată, astfel:

Operatorul economic a făcut dovada achiziției de către dvs. a produsului mai sus menționat la pretul de 4799,90, acesta fiind sancționat contravențional conform prevederilor legale în vigoare.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată și vă asigurăm că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor supraveghează permanent piața în scopul apărării drepturilor și intereselor legitime ale consumatorilor”, i-au transmis ploieșteanului comisarii OPC.